Marisca Vrielink van Juwelier Vrielink.
Marisca Vrielink van Juwelier Vrielink. Foto: Ronald Jousma

Juwelier Vrielink vaart een nieuwe koers

Zakelijk

HEERENVEEN - Juwelier Vrielink in Heerenveen gaat een nieuwe koers varen. De juwelier aan De Passage in Heerenveen gaat zich nog meer specialiseren op het gebied van goudsmeden, goud en trouwringen. Er zullen een aantal wezenlijke dingen veranderen, maar in feite gaat het om een upgrade van datgene waar de juwelier nu al goed in is. Zo zal Gewoon Hip, de commerciëlere modeaccessoire zaak, verdwijnen en wordt er weer volop ingezet op de juwelier. Eigenaresse Valesca Vrielink vertelt alles over de veranderingen.

Juwelier Vrielink is op 1 april 2002 opgericht door Marisca en Valesca Vrielink uit Haarlem. De twee zussen komen uit een echte ondernemersfamilie. “Dat we een eigen winkel zouden starten was dus eigenlijk al voor 99 procent zeker”, lacht Valesca. “Als klein kind wilden we altijd al een eigen zaak. Toen Marisca op een gegeven moment de Juwelier & Goudsmid opleiding in Schoonhoven afgerond had, waren we op zoek naar een locatie. In Heerenveen, voor ons volledig onbekend, bleek een zaak aan de Vleesmarkt ter overname. We zijn er naartoe gereden en hebben toen het dorp bekeken. Toen we door het centrum liepen, voelden we ons direct thuis. In 2014 zijn we met de zaak verhuisd naar De Passage 5.”

Al twintig jaar een begrip

En dus is Juwelier Vrielink al meer dan twintig jaar een begrip in Heerenveen. De juwelier biedt kwalitatieve sieraden en ook handgemaakt. Vrielink is specialist op het gebied van goudsmeden, goud en trouwringen. “Bij ons koop je dus niet het gouden hangertje wat je één keer per week omdoet omdat je naar een verjaardag gaat, maar je koopt bij ons iets wat je iedere dag draagt en langdurig meegaat.”  

Upgrade

De ontwikkelingen zijn volgens Valesca dus echt een upgrade op het bestaande systeem. “We willen doorbouwen op waar we goed in zijn en wat we het leukste vinden. In 2019 zijn we gestart met Gewoon Hip, pal naast onze juwelierszaak. Maar we merken en zien dat we toch het meest genieten van onze specialistische kant: het goudsmeden, goud en de trouwringen”, legt Valesca uit. 

Gewoon Hip verdwijnt

Gewoon Hip sluit daarom definitief de deuren, maar dat biedt voor Juwelier Vrielink wel de mogelijk tot nog meer persoonlijke aandacht en kwaliteit. “En dat is voor ons heel belangrijk, want bij een trouwring komt veel meer kijken dan mensen denken. Hoogte, dikte en breedte zijn namelijk heel 

Opruimingsverkoop bij Gewoon Hip: “We willen ons nog meer specialiseren”

bepalend. Een dunne ring op een dikkere vinger lijkt vaak te klein. En voor sommige mensen moet je bijvoorbeeld bepaalde metalen niet hebben. Zo zijn er heel veel verschillende aspecten. Zeker als klanten iets willen kopen voor de partner, dan is het leuk om samen met de klant te gaan kijken: waar houdt de partner van? Dan is het de kunst om tot iets te komen wat goed gaat passen bij zijn of haar (aanstaande) partner. Dat maakt het werk zo bijzonder en het is leuk om mensen dan tevreden de deur uit te zien gaan.” 

Tevreden klanten

En tevreden de deur uit, dat gaan mensen. “De meeste klanten zien we regelmatig terug. Wat we dan vaak te horen krijgen is: we geven kennis mee en laten mensen nadenken over wat voor hun belangrijk is. Ik zit tegenover mensen om te ondersteunen en aan te geven wat wel of niet kan. Als je naar trouwringen kijkt, is dat heel divers. De één zit op budget, maar vindt het wel belangrijk dat de ring zestig jaar meegaat. Dan moet je wel uit kunnen leggen waaraan klanten hun geld uitgeven. Er zit namelijk een wezenlijk verschil in een trouwring of vriendschapsring. Bij een vriendschapsring mag je blij zijn als hij 30 jaar meegaat. Een trouwring koop je echt voor het leven.” 

Exclusievere lijnen

Marisca en Valesca willen nu de iets exclusievere lijnen naar de winkel brengen. “We willen bijvoorbeeld gaan minderen in horloges en nog gespecialiseerder naar de trouwringen, goudsmid werk en kwalitatief gouden sieraden toe. Daar ligt onze kracht en we vinden dat we daar nog meer uit kunnen halen. Het idee is dat we straks met onze exclusieve lijnen ook het duurdere segment aan kunnen spreken.”

Vanaf 8 december is er opruimingsverkoop bij Gewoon Hip met schitterende kortingen! Wees er snel bij, want op is op!

Juwelier Vrielink & Gewoon Hip
De Passage 5 & 6
8442PH Heerenveen
Tel: 0513 - 650 500

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
NLP maakt je bewust wat je onbewust doet Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
Paaszangdienst m.m.v. Pro Rege Evenement 27 mrt., 13:10
Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Gewoon een eerlijke maaltijd Gezondheid 27 mrt., 10:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00
Afbeelding
Word ook vrijwilliger in het Hospice van Heerenveen Duurzaamheid 26 mrt., 15:00
Afbeelding
Mindful Friesland start training Mindfulness Gezondheid 26 mrt., 12:00
Afbeelding
Harlingen populairste Friese woongemeente in 2022 Wonen 25 mrt., 18:00