Afbeelding
Foto: AI-expert Margot van Brakel

Margot van Brakel opent AI-Parade in de Bibliotheek in Heerenveen

Evenement

HEERENVEEN - Artificiële Intelligentie, ook wel AI genoemd. Het is overal om ons heen, maar toch voor veel mensen onbekend. Daar komt verandering in met de AI-Parade. Die reist in tien maanden tijd langs bibliotheken door het hele land om met elkaar in gesprek te gaan over kunstmatige intelligentie. Van 9 januari t/m 22 februari is de AI-Parade in Friesland, bij Bibliotheken Mar en Fean. 

Maandag 9 januari om 13.30 uur gaat de AI-Parade van start met een interessante, gratis lezing van AI-expert Margot van Brakel. Zij vertelt over de mogelijkheden en toepassingen van kunstmatige intelligentie en gaat daar graag met haar publiek over in gesprek. Iedereen is hierbij van harte welkom. Een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier meer te weten te komen over AI.

Rond 14.45 uur wordt de bijzondere expositie What the future wants geopend, door wethouder Hedwich Rinkes en Rixt Heegsma, directeur-bestuurder van Bibliotheken Mar en Fean. Deze tentoonstelling is verdeeld over twee locaties; in de Bibliotheek is het onderdeel Gezondheid & Onderwijs te zien en het deel met Energie & Mobiliteit staat in de Pop-Up aan de Sieversstraat 15.

De expositie, die te zien is tot 27 januari, laat je stilstaan bij dagelijkse technologie en kennismaken met kunstmatige intelligentie door middel van korte verhalen.

Activiteiten tijdens de AI-Parade

Tijdens de AI-Parade kan jong en oud op verschillende manieren ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van kunstmatige intelligentie. Er zijn activiteiten met het Greenscreen en de VR-bril en er kan een spel gespeeld worden om fraude via e-mail te herkennen. Verder zijn er films, een interactieve presentatie over hoe AI ingezet op social media en schrijver en filosoof Maxim Februari presenteert zijn nieuwe boek Doe zelf normaal.  Het volledige programma is te vinden op bmf.nl/ai.

Beeld ter illustratie
Odd Fellows Heerenveen organiseren 1 juni een kunst- en antiekveiling Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:37
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 15:00