Afbeelding

Column Geppy: Daten; welke do’s en dont’s zijn er?

Column

HEERENVEEN - Je wilt graag en relatie en daarom moet er ook gedate worden. Voor de ene persoon een leuke en gezellige bezigheid. Voor de andere persoon een periode van stress en teleurstelling. Wat zou het handig zijn als je in ieder geval weet wat handig is als je gaat daten. Want om eerlijk te zijn, iedereen doet maar wat. Daarom hier wat tips en handvaten die je misschien goed op weg kunnen helpen.

Bereid je goed voor

Bereid je goed voor als je op date gaat. Zorg dat je tijd hebt, niet vol stress snel tussendoor even een kopje koffie gaat drinken. Maar dat je rustig en relaxed bent, dan kun je de beste kant van jezelf laten zien.

Kleding

Zorg dat je iets aantrekt waarin je je fijn voelt en waardoor je er verzorgd en leuk uitziet. Dan maak je meteen een goede eerste indruk.

Spreek af op een handige plek

Ga vooral niet meteen bij elkaar thuis daten, dan krijg je veel te veel indrukken. Maar ga naar een neutraal terrein. Spreek af in een leuk en niet te rumoerig restaurant voor een kopje koffie of maak een wandeling. Laat wel even aan iemand weten waar je bent, veiligheid voorop.

Maak de date niet te lang

Dat is ontzettend belangrijk. Want de eerste date kun je het beste kort en luchtig houden. In de eerste date is het vooral belangrijk dat jullie kennismaken met elkaar. Een goede indruk van elkaar krijgen. Dan is ongeveer een uur voldoende. En heb je des te meer reden om nog eens met elkaar af te spreken.

Spreek nog een keer met elkaar af

Nog een super belangrijke tip. Spreek altijd nog eens met elkaar af. Tijdens de eerste date spelen zenuwen misschien een rol, ben je niet helemaal je zelf. En ga je vooral af op de eerste presentatievaardigheden van iemand. Maar hoe iemand echt in elkaar zit, daar kom je pas later achter. Ik hoor regelmatig, als ik hem of haar zie, dan weet ik het meteen of we passen. Was het maar zo makkelijk, helaas niet. Er zijn zo ontzettend veel relaties ontstaan waarbij mensen elkaar in het begin helemaal niet zo leuk vonden. Dus neem vooral de tijd en de moeite om elkaar in ieder geval 3 keer te ontmoeten.

Kies de juiste gespreksonderwerpen

Daten is geen sollicitatiegesprek. Ga daarom niet meteen praten over relaties, wat iemand allemaal daarin heeft meegemaakt of zoekt. Zulke persoonlijke vragen stel je normaliter ook niet aan iemand die je spontaan op een feestje ontmoet. Ga ook niet los over gezondheidsproblemen of andere minder leuke onderwerpen. Houd het vrolijk en positief. Ga gezellig met elkaar kletsen. Heb het over elkaars bezigheden, werk, gewoon de geijkte dingen. Of zoek van tevoren eens leuke en luchtige vragen op. Maak het niet te serieus.

Wees geïnteresseerd in elkaar

Ga zelf niet teveel praten en ratelen. Maar stel elkaar vragen omdat je de ander wilt leren kennen. En vraag door. Hierdoor voelt de ander zich gezien en krijg je een connectie met elkaar.

Oordeel niet te snel

En tot slot. Oordeel niet te snel. Wees niet te hard in je oordeel. Geef de ander altijd het voordeel van de twijfel en let op de dingen die er echt toe doen. Niet of hij toevallig net de verkeerde soort sokken aanheeft.

Zo heb ik nog veel meer tips. Maar ik hoop dat je hier eerst wat aan hebt. Wil je hier nog eens over doorpraten? Heb je vragen? Of ben je al het daten zat en ben je er nu klaar voor om heel gericht op zoek te gaan naar een relatie? Dan ben je van harte welkom om contact met mij op te nemen. Ik help je graag om het geluk in de liefde te vinden!

Tel: 0513-201007. geppy@geppyness.nl

Beeld ter illustratie
Odd Fellows Heerenveen organiseren 1 juni een kunst- en antiekveiling Cultuur 26 minuten geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws gisteren
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:37
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 15:00