Afbeelding

Zonnepanelen: goed voor milieu én portemonnee

Algemeen

Hoewel de temperaturen nog best laag kunnen zijn in deze tijd van het jaar, merken we dat de kracht van de zon snel sterker wordt. En dat triggert ons allemaal om weer eens aan zonnepanelen te denken, als je ze nog niet hebt uiteraard. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee, zeker bij de hoge stroomprijzen van het laatste jaar. Op dat gebied heb ik goed nieuws te melden!

De afgelopen jaren hebben veel zonnepanelenbezitters flink geprofiteerd van de zogeheten salderingsregeling. Salderen is het verrekenen van de teruggeleverde zonnestroom met de afgenomen stroom op je eindafrekening. Dat verandert, maar niet per 2023 maar pas per 2025.

Overigens is er wel afgesproken dat je van jouw energiebedrijf een vergoeding krijgt voor de teruglevering van zonnestroom. Hoe dan ook is het het allerbeste als je zonnestroom direct in huis gebruikt. Dus zet op een zonnige dag de wasmachine of afwasmachine overdag aan en niet pas ’s avonds. Een schone (af)was met hulp van de zon!

Dan is er nog een mooi voordeeltje te behalen: de BTW op zonnepanelen is per dit jaar afgeschaft. Nu kon je die al wel terugvragen, maar dat was nog best een gedoe met allerlei formulieren die je moest invullen. De overheid heeft dat makkelijker gemaakt door de BTW op zonnepanelen gewoon af te schaffen. Dat is dus 21% voordeel ten opzichte van een jaar geleden en eerder.

Kortom: kies je voor kwalitatief goede zonnepanelen, dan is dat dikke winst voor jou en het milieu. En omdat je op de bank toch niets aan rente voor je spaargeld krijgt, is dit een slimme investering!

www.drenthenergy.nl

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 13 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 15 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 18 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 21 uur geleden
Afbeelding
Open dag It Kathûs in Nes levert veel ideeën op voor toekomst boerderij Cultuur gisteren
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 16 mei, 18:00