Afbeelding

De liefde vinden, hoe doe je dat?

Column

Inmiddels zijn er ruim 3 miljoen singles in Nederland en dat aantal stijgt alleen maar. Toch willen heel veel mensen graag een relatie. Maar waar vind je deze partner?

Belangrijk is dat je in ieder geval ervoor zorgt dat je iets gaat doen. Afwachten en hopen dat de juiste spontaan aanbelt zal helaas niet gaan gebeuren. Dus je zult in actie moeten komen. Wat zou je allemaal kunnen gaan doen?

Je kunt proberen om spontaan iemand tegen te komen. Bijvoorbeeld heel cliché in de supermarkt, in de trein en ook in de kroeg. Of bij een sportvereniging of tijdens een rondje met de hond. Belangrijk is dan dat je lef verzamelt om een praatje aan te knopen met iemand die jou aanspreekt. Het voelt vast eng. Oefen gewoon eens en je zult zien dat het steeds makkelijker gaat.

Ook kun je proberen dat je gekoppeld wordt. Want wist je dat gearrangeerde relaties (een mooi woord voor relaties waarbij je gekoppeld cq gematcht wordt) veel meer kans van slagen hebben? Om gekoppeld te worden kun je je netwerk inzetten. Vraag vrienden, familie en/of collega’s of zij misschien iemand kennen aan wie ze je willen voorstellen. Je zult je hierbij wel kwetsbaar moeten opstellen en er ook tegen kunnen als het tegenvalt. Maar wie weet ontmoet je zo wel de ware!
Ook kun je een echte matchmaker inschakelen. En nee, daar is niks geks aan en dat is ook helemaal niet voor mensen voor wie er echt geen hoop meer is. Wist je dat veel meer mensen dan jij denkt de hulp inschakelen van een professional om de ware te vinden? En met resultaat, want meestal lukt het om de juiste te vinden omdat je professioneel begeleid wordt en serieus gematcht wordt aan iemand waar je heel goed bij kunt passen. Daarnaast heb je altijd met serieuze mensen te maken. En kom je niet zoals met internetdaten ook met mensen in contact die helemaal niet serieus op zoek zijn. Een matchmaker inschakelen kost wel wat meer dan bijvoorbeeld internetdaten.

Want internetdaten, dat is ook een manier om iemand te vinden. Lekker makkelijk vanaf de bank swipen en keuren of je iemand voorbij ziet komen die je aanspreekt. Een avondje vermaak en wie weet komt er ook nog een date uit. Toch blijkt dat het selecteren o.b.v. een foto erg moeilijk te zijn. Ook heb je zoveel keuze, dat daardoor de keuze juist veel moeilijker wordt. En dan zitten er ook nog eens veel onbetrouwbare mensen op internet.
Je leest het, een relatie vinden komt niet zomaar aanwaaien. Daarvoor zul je wat moeten doen. Alle manieren kennen hun voor- en nadelen. Probeer het, bedenk op wat voor manier jij het wilt aanpakken en ga ervoor. Geef niet op bij tegenslag. Dan lukt het vast en zeker!

Afbeelding
Museumnacht in het Kazemattenmuseum Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen roemloos ten onder in eigen huis tegen Excelsior Sport 7 uur geleden
Afbeelding
RondOm Vandaag komt weer met unieke Amateurvoetbalspecial! Sport 23 sep., 12:00
Afbeelding
27 verenigingen in Heerenveen vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie Sport 21 sep., 12:00
Afbeelding
Gerlof (40) uit Burgum zondagavond door Winston Gerschtanowitz verrast met 679.000 euro Algemeen 18 sep., 13:00
Afbeelding
Scholieren op Kornwerderzand voor berging Lancaster Algemeen 18 sep., 12:45
Afbeelding
sc Heerenveen verliest kansloos van Feyenoord Sport 18 sep., 12:15
Afbeelding
Beter een goede buur, dan... Algemeen 18 sep., 09:00