Afbeelding

Krachtenbundeling BUKO Waakt en InfraWatch

Algemeen

FRIESLAND - BUKO Waakt, een landelijke organisatie met veel ervaring op het gebied van tijdelijke (werk)situaties bewaken en beveiligen om indringers en onbevoegden weren, heeft het Friese bedrijf Infrawatch gekocht per 1 juli 2022. Daarmee wordt het bedrijf één van de grootste spelers in de wereld van beveiligingsoplossingen in Nederland. De vraag naar deze beveiligingsoplossingen, vaak in de vorm van cameraopstellingen, is in de afgelopen jaren flink gegroeid en door de overname kunnen zij hierop goed inspringen.

BUKO Waakt is onderdeel van de BUKO groep, waaronder ook BUKO Infrasupport valt. Ze bieden een totaalpakket aan tijdelijke beveiligingsoplossingen voor buitenlocatie. Denk daarbij aan bouwplaatsen, wegenbouwprojecten, energieparken en leegstaand vastgoed. Naast de bekende cameramasten biedt het bedrijf ook oplossingen voor arbeidskrachtenregistratie, toegangscontroles en veiligheidsoplossingen voor medewerkers. 

Robert Emmerich, algemeen directeur van BUKO Waakt en BUKO Infrastructuur vertelt het volgende over de overname van het Friese bedrijf InfraWatch: “We hebben voor deze strategische overname gekozen vanwege de professionele organisatie en het innovatieve karakter van InfraWatch,” complimenteert hij de stappen die Infrawatch heeft gezet in de afgelopen jaren. “Ze zijn sterk in advisering en in productontwikkeling lopen ze voorop. Door de activiteiten van InfraWatch en BUKO Waakt te bundelen ontstaat er een zeer interessante schaalvergroting.” Emmerich ziet ook volop synergiekansen in de samenwerking met het zusterbedrijf BUKO Infrasupport, om zo de markt van verkeer en veiligheid nog beter te kunnen bedienen. 

Klaas Algra, een bekende Friese ondernemer en tot voorkort eigenaar van InfraWatch: “Ik heb BUKO leren kennen als een professionele en betrouwbare organisatie met een nuchtere aanpak die naadloos past bij onze bedrijfscultuur. Het geeft mij het vertrouwen dat zowel klanten als medewerkers in goede handen zijn bij de nieuwe eigenaar. Ik kijk ernaar uit om samen met de nieuwe eigenaar mee te bouwen aan één nieuwe organisatie.”
Ook Bob Honout, bedrijfsleider bij BUKO Waakt is enthousiast over de overname en ziet veel synergiekansen: “We slaan de handen nu ineen waardoor we met meer kennis, meer efficiency en een grotere verhuurvloot onze klanten nog beter kunnen helpen met het bewaken en beveiligen van tijdelijke (werk)situaties. Bovendien krijgen we aansluiting bij elkaars markten. Een absolute win-winsituatie dus.”

De bestaande bedrijfslocatie aan Huchten 1 in Drachterscompagnie blijft operationeel. Door de overname is er tevens een mooie gelegenheid ontstaan voor zusterbedrijf BUKO Infrasupport. Zij openen in dit pand hun elfde regiovestiging. Hierdoor kan het bedrijf dat expert is in tijdelijke verkeersmaatregelen ook de Friese markt nog beter, sneller en persoonlijker van dienst zijn.

Afbeelding
Heerenveen ontvangt 1,75 miljoen subsidie ter ondersteuning van de herontwikkeling van het centrum Politiek 9 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00