Afbeelding

Krachtenbundeling BUKO Waakt en InfraWatch

Algemeen

FRIESLAND - BUKO Waakt, een landelijke organisatie met veel ervaring op het gebied van tijdelijke (werk)situaties bewaken en beveiligen om indringers en onbevoegden weren, heeft het Friese bedrijf Infrawatch gekocht per 1 juli 2022. Daarmee wordt het bedrijf één van de grootste spelers in de wereld van beveiligingsoplossingen in Nederland. De vraag naar deze beveiligingsoplossingen, vaak in de vorm van cameraopstellingen, is in de afgelopen jaren flink gegroeid en door de overname kunnen zij hierop goed inspringen.

BUKO Waakt is onderdeel van de BUKO groep, waaronder ook BUKO Infrasupport valt. Ze bieden een totaalpakket aan tijdelijke beveiligingsoplossingen voor buitenlocatie. Denk daarbij aan bouwplaatsen, wegenbouwprojecten, energieparken en leegstaand vastgoed. Naast de bekende cameramasten biedt het bedrijf ook oplossingen voor arbeidskrachtenregistratie, toegangscontroles en veiligheidsoplossingen voor medewerkers. 

Robert Emmerich, algemeen directeur van BUKO Waakt en BUKO Infrastructuur vertelt het volgende over de overname van het Friese bedrijf InfraWatch: “We hebben voor deze strategische overname gekozen vanwege de professionele organisatie en het innovatieve karakter van InfraWatch,” complimenteert hij de stappen die Infrawatch heeft gezet in de afgelopen jaren. “Ze zijn sterk in advisering en in productontwikkeling lopen ze voorop. Door de activiteiten van InfraWatch en BUKO Waakt te bundelen ontstaat er een zeer interessante schaalvergroting.” Emmerich ziet ook volop synergiekansen in de samenwerking met het zusterbedrijf BUKO Infrasupport, om zo de markt van verkeer en veiligheid nog beter te kunnen bedienen. 

Klaas Algra, een bekende Friese ondernemer en tot voorkort eigenaar van InfraWatch: “Ik heb BUKO leren kennen als een professionele en betrouwbare organisatie met een nuchtere aanpak die naadloos past bij onze bedrijfscultuur. Het geeft mij het vertrouwen dat zowel klanten als medewerkers in goede handen zijn bij de nieuwe eigenaar. Ik kijk ernaar uit om samen met de nieuwe eigenaar mee te bouwen aan één nieuwe organisatie.”
Ook Bob Honout, bedrijfsleider bij BUKO Waakt is enthousiast over de overname en ziet veel synergiekansen: “We slaan de handen nu ineen waardoor we met meer kennis, meer efficiency en een grotere verhuurvloot onze klanten nog beter kunnen helpen met het bewaken en beveiligen van tijdelijke (werk)situaties. Bovendien krijgen we aansluiting bij elkaars markten. Een absolute win-winsituatie dus.”

De bestaande bedrijfslocatie aan Huchten 1 in Drachterscompagnie blijft operationeel. Door de overname is er tevens een mooie gelegenheid ontstaan voor zusterbedrijf BUKO Infrasupport. Zij openen in dit pand hun elfde regiovestiging. Hierdoor kan het bedrijf dat expert is in tijdelijke verkeersmaatregelen ook de Friese markt nog beter, sneller en persoonlijker van dienst zijn.

Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00
Afbeelding
Weerbaarheidstraining voor sekswerkers in Friesland Zorg & Welzijn 1 dec., 10:00