Het team van Petra's Kapsalon en Haarwerk Plus.
Het team van Petra's Kapsalon en Haarwerk Plus. Foto: Rob Dijkstra (RondOm Vandaag)

Petra’s Kapsalon gaat verhuizen en is vanaf nu in het centrum te vinden!

Algemeen

HEERENVEEN - Jarenlang zitten de twee verschillende bedrijven van Heerenveense onderneemster Petra Westra, Petra’s Kapsalon en Haarwerk Plus, beide op een andere locatie. Haarwerk Plus is al vanaf haar oprichting te vinden in een prachtig pand aan Gedempte Molenwijk 22, in het centrum van Heerenveen. Petra’s Kapsalon zit inmiddels al jaren aan de Jan Mankeslaan 84. Begin juli komt hier verandering in. De kapsalon gaat verhuizen en trekt in bij Haarwerk Plus. Vanaf 5 juli verwelkomt Petra’s Kapsalon hun klanten dus graag aan de Gedempte Molenwijk. 

Sinds de oprichting in 2016 zit Haarwerk Plus in een indrukwekkend gebouw aan de Gedempte Molenwijk in Heerenveen. Een ruim, modern pand met een chique, historisch uiterlijk. “Misschien is dit wel het mooiste pand in Heerenveen,” durft Petra Westra, onderneemster, hardop te mijmeren. Het gebouw die tot nu toe enkel de haarwerksalon van Petra onderdak biedt, is in ieder geval indrukwekkend door de grote en hoge ramen, de unieke zandkleurige bakstenen en de authentieke details. Bovendien is de ligging ideaal; middenin het centrum maar toch met de nodige privacy. Bij Haarwerk Plus kunnen mensen terecht die door ziekte (een deel van) hun haar verliezen en graag een haarwerk willen dragen. Hier worden de werken aangemeten en onderhouden. 

Maar Haarwerk Plus is niet Petra’s enige bedrijf. Al in 1997 richtte ze haar eigen kapsalon op; Petra’s Kapsalon. Dit jaar vierden ze hun jubileum met een mooi feest voor het team. Hoewel de twee ondernemingen tot nu toe altijd los van elkaar hebben geopereerd, werken de medewerkers wel als één team. Het team is ook de voornaamste reden dat Petra’s Kapsalon intrekt bij Haarwerk Plus, laat Petra werken: “De letterlijke afstand tussen de twee zaken heeft ook gezorgd voor een voelbare afstand tussen elkaar. Ik mis het contact met mijn medewerkers heel erg. Je komt nooit meer echt bij elkaar over de werkvloer en krijgt dus niet alles meer mee. Dat werkt voor mij niet meer. Ik heb behoefte aan meer contact met al mijn werknemers.” In maart besloot Petra dus om het roer om te gooien en de twee zaken bij elkaar te brengen.

Op 2 juli gaat alles over, dan wordt Petra’s Kapsalon verhuisd door het team. Vanaf 5 juli kunnen de klanten van de kapsalon al worden verwelkomd in het pand aan de Gedempte Molenwijk: “We gaan gelijk van start, later kijken we nog of we een aantal nieuwe dingen willen aanschaffen of bepaalde wijzigingen willen doorvoeren in het interieur. Op 5 juli zetten we de eerste stap.”

Petra’s Kapsalon

Als je al 25 jaar in het vak zit, dan bouw je een reputatie op. Zo ook bij Petra’s Kapsalon. Na al die jaren staan ze bekend als een gezellige, huiselijk kapsalon. Petra: “Dat is waar ik graag voor sta en ik zie de verhuizing ook als een onderdeel daarvan. Ik wil dat onze klanten niet alleen met een uitstekende, nieuwe coupe de deur uitlopen, maar ook met een goed gevoel.” Het team van Petra’s Kapsalon en Haarwerk Plus is de drijvende kracht achter de bedrijven. “We hebben een gezellig en betrokken team. Als er wat is, dan staan ze voor elkaar klaar. Bijvoorbeeld toen we het jubileum vierden. Het team had stiekem allemaal neppe afspraken ingepland in mijn agenda, zodat ze mij konden verrassen met een mooi feest ter ere van het 25-jarige bestaan. 

Iedereen zijn eigen kracht

Iedere medewerker heeft zijn eigen kracht, vertelt Petra. Harma is Petra’s rechterhand en is jarenlang de drijvende kracht geweest bij Petra’s Kapsalon. Petra: “Ik ben haar heel dankbaar. In moeilijke tijden staat ze echt voor mij klaar en ik kan haar vertrouwen met de kapsalon, die toch wel een beetje ‘mijn kindje’ is.” Kapster Helma heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het verzorgen van lang haar en make-up en is de persoon bij wie veel bruiden aankloppen voor het haar en make-up bij hun grote dag. Petra: “Bovendien is ze ook actief op onze sociale media, wat ze erg goed doet.”. Alette is een veelzijdige en allround kapster met veel afwisselende kwaliteiten in het kappersvak, maar zet zich ook in voor www.berretti-online.nl, de webshop van Haarwerk Plus, waar klanten hoogwaardige producten kunnen bestellen voor de onderhoud van hun haarwerk, zoals shampoos, parfums en dergelijke. Rianne staat al jaren naast Petra in de haarwerksalon en is sterk in het knippen en kleuren van haarwerken. Ze doet ook vaak de intakes en bestellingen voor Haarwerk Plus. Judith en Corrie zijn in de kapsalon twee sterke krachten. Corrie werkt al een aantal jaren bij Petra’s Kapsalon: “Inmiddels ken ik Corrie goed. Ze is een goede kapster die de juiste technieken helemaal onder controle heeft. Ze is spontaan, vriendelijk en goed met kinderen. Judith is zes weken gestopt met het vak, maar heeft toch weer besloten om terug te komen. In augustus start zij weer. “Judith is een gezellige, allround kapster en vlotte meid, ik ben blij dat ze weer terug is,” vertelt Petra. 

Technieken zijn het belangrijkste

Niet alleen het gevoel dat klanten krijgen wanneer ze binnenstappen bij Petra’s Kapsalon is belangrijk, uiteindelijk is ook de kwaliteit van de behandeling essentieel, vindt Petra: “Vaktechnisch zijn we stuk voor stuk erg sterk. We onderzoeken en passen nieuwe technieken toe en combineren ze vaak met oude technieken die ons goed bevallen. Waarom zou je een techniek bestempelen als ouderwets als het gewoon een hele fijne techniek is?” De kapsters van Petra’s Kapsalon volgen jaarlijks diverse trainingen om op de hoogte te blijven van aanstormende technieken. 

Wilt u kennismaken met het team van Petra’s Kapsalon en Haarwerk Plus en bent u benieuwd wat zij voor u kunnen doen. Kom dan eens langs! U bent van harte welkom!

Petra’s Kapsalon en Haarwerk Plus

Gedempte Molenwijk 22-22A
Petra’s Kapsalon: 0513 529168
Haarwerk Plus: 06 43584045

Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 7 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 10 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 17 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00