Petra Westra uit Heerenveen is gespecialiseerd in het maken van haarwerken voor bijvoorbeeld borstkankerpatiënten.
Petra Westra uit Heerenveen is gespecialiseerd in het maken van haarwerken voor bijvoorbeeld borstkankerpatiënten. Foto: Alex J. de Haan

Mooie haarwerken én een luisterend oor bij Haarwerk Plus in Heerenveen

Gezondheid

HEERENVEEN - De drempel om een haarwerk te nemen is voor mensen die door ziekte hun haar verliezen vaak enorm hoog. Ze voelen zich onzeker door hun haarverlies en durven de stap naar een haarwerksalon vaak niet te nemen. Petra Westra van Haarwerk Plus probeert die drempel weg te halen: “Je hoeft je echt niet onzeker te voelen door haarverlies want er zijn prachtige oplossingen op de markt.” 

In haar salon aan de Gedempte Molenwijk 22 in Heerenveen werkt Petra samen met haar klanten om de mooiste oplossing te vinden voor haarverlies. Ze helpt mensen, zowel mannen, vrouwen als kinderen, die door ziekte of een chemo-behandeling kaal worden, maar ook mannen die last hebben van mannelijk kaalheid, aan een haarstuk. Ze geniet van haar werk, maar merkt veel van de onzekerheid en soms schaamte bij haar klanten: “Zo zonde, want de drempel wordt daardoor zo hoog, terwijl dat helemaal niet nodig is.”

In haar werk doet Petra er alles aan om die onzekerheid weg te nemen: “Dat begint al bij de intake. Ik neem alle tijd voor mijn klanten, stel ze op hun gemak en luister naar hun verhaal. Iedere klant heeft een eigen verhaal en dan ben ik een luisterend oor voor hen, neutraal met aandacht voor het moment.” Daarnaast maakt Petra de financiële drempel lager, door pas kosten in rekening te brengen, als de klant een haarwerk afneemt: “Het intakegesprek, het passen, dat is bij mij kosteloos.” Haarwerken worden deels vergoed door de zorgverzekeraar, de klant kan er voor kiezen om zelf een bedrag bijbetalen: “Voor elk budget is een mooie oplossing te vinden.” Haarwerk Plus is aangesloten bij alle zorgverzekeraars en kan haar klanten ondersteunen bij het verkrijgen van een verwijzing. Petra heeft passie voor haar werk: “Een haarstuk nodig hebben, dat is nooit leuk, maar ik probeer het proces zo fijn mogelijk te maken en daardoor de klant te ontzorgen. Ik ben blij dat ik dit werk mag doen.”

Wilt u weten wat Petra voor u kan betekenen. Ga naar www.haarwerkplus.nl of neem contact op via 06 43 58 40 45 en info@haarwerkplus.nl.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 12 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 14 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 18 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00