Het team van Petra's Kapsalon
Het team van Petra's Kapsalon Foto: eigen beeld

Feest: Petra’s Kapsalon bestaat 25 jaar!

Zakelijk

HEERENVEEN - Het Heerenveense bedrijf Petra’s Kapsalon bestaat 25 jaar. Samen met eigenaresse Petra Westra kijkt RondOm Heerenveen terug op 25 bewogen jaren voor Petra’s Kapsalon: “Het was af en toe net een achtbaan, maar door altijd in beweging te blijven en langzaam te groeien zijn we nu op de plek waar we nu zijn. We zijn uitgegroeid tot een fijn bedrijf met een hecht team, daar ben ik trots op.”

Vijfentwintig jaar geleden begint het hele avontuur voor Petra. Ze start haar bedrijf als een rijdende kapster. In een autootje rijdt ze in de omgeving Heerenveen van huis naar huis om haar klanten te voorzien van een mooi kapsel. Het blijkt een succesformule en Petra krijgt het in de eerste jaren steeds drukker: “Dan ga je eens kijken of je een extra kapster kan aannemen, een extra auto op de weg kan brengen. Stapje voor stapje zag ik mijn bedrijf groeien.” Zo lang Petra merkt dat er vraag is naar haar diensten, blijft ze groeien en uitbreiden: “Eerst denk je; als ik maar die eerste vijf jaar door kom, dan komt het goed.”

Dankbaar

Petra werkt hard, maar dat is geen straf voor deze geboren onderneemster: “Soms maakte ik vijftig of zestig uren in de week, maar ik heb altijd genoten van mijn baan. Ik heb het altijd fantastisch gevonden, daardoor kreeg ik een fantastische drive.” De onderneemster wordt vanaf het begin geholpen door haar man: “Ik heb altijd gezegd; ik ben een kapster, geen boekhouder. Mijn man heeft mij veel geleerd over het ondernemerschap. Daarvoor ben ik hem ontzettend dankbaar.” 

Ze vertelt over haar team die haar altijd heeft bijgestaan: “Ze hebben allemaal hart voor de zaak, dat is uniek. Ze staan voor mij klaar en ik sta voor hen klaar. Toen ik in 2013 door ziekte een jaar uitviel, hebben zij de zaak draaiende gehouden. Ik ben hen nog steeds dankbaar dat zij mijn ‘kindje’ in die tijd zo goed hebben opgevangen.”

Hoogtepunten

In 2000, drie jaar na de oprichting van haar bedrijf, opent Petra haar eerste kapsalon in Heerenveen. Een absoluut hoogtepunt vindt ze: “De kapsalon is echt mijn eigen pand, ik was daar zo ontzettend trots op. Voor het eerst had ik mijn eigen plekje en daar had ik keihard voor gewerkt.” Ook de opening van “Haarwerk Plus” in 2016, waar ze onder mensen helpt die door een ziekte hun haar zijn kwijtgeraakt, is een moment waar ze met veel trots op terugkijkt: “Dat was ook zoiets. Ik merkte dat er vraag was naar een haarwerksalon in Heerenveen en probeerde het gewoon. Na twee jaar groeide ik al uit mijn jasje en kon ik het pand ernaast ook aankopen, en in 2019 nam ik de kapsalon in het ziekenhuis over.”

Nu, 25 jaar na de oprichting van haar bedrijf, kijkt Petra tevreden naar haar bedrijven: “Ik doe dit werk nog altijd met ontzettend veel plezier. Ik heb echt een prachtig vak. Ik denk daarom ook nog lang niet aan stoppen. Het liefste zou ik nog zeker twintig jaar doorgaan, dat hoop ik echt!”

Petra’s Kapsalon

Petra’s Kapsalon is een gezellige en huiselijke kapsalon. Je vindt de meiden aan de Jan Mankeslaan 84 in Heereveen. Ze zijn telefonisch bereikbaar op (0513) 52 91 68. Op www.petraskapsalon.nl kun je ook online een afspraak maken.

Haarwerk Plus

Haarwerk Plus daarentegen verzorgt haarwerken voor mensen die door ziekte hun haar (tijdelijk) verliezen. Je vindt ze aan de Gedempte Molenwijk 22 in Heerenveen. Meer informatie over Haarwerk Plus vind je op www.haarwerkplus.nl. Voor vragen en opmerkingen zijn ze telefonisch bereikbaar op (06) 43 58 40 45 en via mail op info@haarwerkplus.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 8 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 14 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00