Afbeelding

Supportersvereniging:Het Groene Legioen

Sport Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - Geen sportclub is natuurlijk compleet zonder een fanatieke schare fans, verzameld in een supportersvereniging. Sinds jaar en dag ondersteunt Het Groene Legioen de selecties van KV Drachten/van der Wiel met gezang, sfeeracties en het nodige gejoel tijdens wedstrijden. Marc Akkerman is één van de fanatiekere leden van deze supportersvereniging.

Het Groene Legioen is al jaren het bonzend hart van de supporters van KV Drachten. Enkele jaren geleden raakt Marc betrokken bij de groep: “Een aantal jongens van de groep stopten en wij zijn toen met een groepje aangesloten met als doel om het Groene Legioen nieuw leven in te blazen.” Dat lukte uitstekend. Het Groene Legioen groeide in aantal met zowel jonge, als oudere leden en inmiddels is hun gejoel en gezang vaste prik op de velden van KV Drachten/van der Wiel. Marc: “Het doel is om zoveel sfeer en gezelligheid te creëren tijdens de wedstrijden van het eerste, door onder andere sfeeracties op de tribune te organiseren.” Tijdens afgelopen seizoenen was Het Groene Legioen ook regelmatig bij uit-wedstrijden aanwezig: “De wedstrijden bij CSL in Britsum en bij De Wâlden in Oentsjerk waren echte hoogtepunten.”

Een steun in de rug

Dat de acties van Het Groene Legioen een positief effect hebben op de prestaties van de selectie, dat blijkt wel uit de reacties die Marc krijgt van spelers: “Wilfred Oostra beschreef het ooit heel mooi. We kwamen als Groene Legioen toen wat later binnen, terwijl de selectie net bezig was met de warming-up. We kwamen toen met veel lawaai de hal binnen en Wilfred schreef later; eerst was het een beetje zwaar in benen, maar toen de deur los ging en dat lawaai stroomde binnen, dan komt er adrenaline vrij. Het Groene Legioen is vaak een extra steun in de rug en dat is zeker belangrijk tijdens moeilijke momenten.”

Afbeelding
Afbeelding
Zomerse leestips van Bibliotheek Drachten Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Een leuk en inhoudelijk dagje uit op zaterdag 20 augustus Evenement 13 aug, 12:00
Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag Evenement 12 aug, 15:54
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:25
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00