Afbeelding

Weer volop muziek bij CMV Crescendo

Cultuur

DRACHTEN - De Carmina Burana, een festival, Simmerdeis; na een onzekere tijd van lockdowns klinkt er weer muziek bij CMV Crescendo uit Drachten! De komende tijd staat er veel op het programma. Voor de leden, maar ook voor bezoekers en luisteraars.

Harmonie-orkest CMV Crescendo bestaat uit drie orkesten. Het A-, B-, en C-orkest. Nu er elke week weer gerepeteerd kan worden, kunnen er gelukkig ook weer optredens worden gepland. Zo neemt het B-orkest op 11 juni deel aan het muziekfestival op Schiermonnikoog. Naast een muzikale dag, is dit ook altijd een geslaagd uitje voor de leden en hun supporters. 

Op 24 juni voert het A-orkest de Carmina Burana uit in Adverium Drachten, samen met zo’n 100 zangers van het NHL-Stendenkoor uit Leeuwarden. Dit klassieke stuk van Carl Orff gaat over de ontluikende natuur in de lente, kritiek op kerk en overheid en verheerlijking van het ongebonden leven vol geneugten als drank, spel en liefde. Het wereldberoemde O Fortuna uit dit stuk zal iedereen herkennen. Het is vaak gebruikt in reclames en films. Onder leiding van dirigent Hans de Wilde wordt het publiek meegenomen in alle facetten van het stuk, met als solisten Laurent Nadal (tenor), Joep van Geffen (bas), Fardau van der Woude (sopraan) en Johan Bijhold (piano). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.crescendodrachten.nl. Een bijzonder concert op een bijzondere locatie.

Het C-orkest van Crescendo zorgt voor een vrolijke noot bij de Simmersnein op zondag 26 juni op het Simmerdeis-festival in Drachten. 

Voor belangstellenden is er op 14 juni een open repetitie bij alle orkesten. Het C-orkest repeteert van 17:00-17:45 uur, het B-orkest van 18:15-19:30 uur en het A-orkest van 20:00-22:00 uur. Kom dus gerust langs in het repetitiegebouw op Torenstraat 18 in Drachten.

Voor iedereen die een instrument bespeelt dat past binnen een harmonie, fanfare of brassband organiseert het C-orkest op 14 en 21 juni twee meespeelrepetities. Je mag dan op 28 juni ook nog meedoen aan het slotconcert! Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan bij Mariska Boneschansker, telefoon 0512-355229 of mail naar contact@crescendodrachten.nl

Als afsluiting voor de zomervakantie is er dan op 28 juni een slotconcert. Alle orkesten brengen een gevarieerd programma voor het publiek. Ook dit zal zijn op de Torenstraat 18 in Drachten. Het slotconcert begint om 19:30 uur.

CMV Crescendo gaat daarna met een goed gevoel de zomer in en kan alvast vooruitkijken naar nieuwe activiteiten in het najaar! Zowel muzikale als sociale activiteiten, want dat maakt de vereniging.

--

film Vanmiddag Zal Het Regenen, met Joke Tjalsma als Bes.
Fabuch, het eerste professionele film- & theaterproductiehuis met volledige dagbesteding Cultuur 3 mei, 12:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00