Afbeelding
Foto: stockfoto

SPOED! Steungezinnen gezocht voor jonge moeder met 3 jongetjes in Drachten!

Samenleving

DRACHTEN - Buurtgezinnen Smallingerland zoekt steun voor een alleenstaande jonge moedige moeder en haar zoontjes van 4, bijna 2 en een baby. De afgelopen jaren waren zwaar maar ze gaat voor een goede toekomst van haar gezin. Op dit moment zit ze ook nog eens in een verhuizing. Wie helpt? 

Moeder volgt een opleiding tot secretaresse en doet haar best om haar opleiding en zorg voor de kinderen zo goed mogelijk te combineren. Er zijn mensen die haar emotioneel steunen, maar de situatie begint nu nijpend te worden. Ze heeft de afgelopen jaren waren zwaar en deze vrouw heeft de nodige zorgen. De vader is niet beschikbaar en ze kan niet altijd een beroep op haar ouders doen. We zoeken betrouwbare mensen die haar en haar gezin willen steunen en kunnen bijdragen aan wat rust en stabiliteit.

Deze moeder wil graag haar school afmaken en het laatste stagejaar lopen. Het afgelopen jaar lukte dat niet, omdat niemand haar kinderen kon opvangen wanneer deze ziek waren. Daardoor heeft ze veel school en stage moeten missen. Voor haar toekomst en die van haar gezin is het belangrijk dat ze haar opleiding afmaakt. 

Fijn als er steungezinnen zijn die één of twee kinderen in het weekend een middag vanaf 12.00 uur kunnen opvangen. Dat geeft de moeder tijd om aan haar schoolopdrachten te werken te werken. Of om even tot rust komen of om wat unieke aandacht een één kindje te geven.

Het zijn leuke lieve kinderen die eerst de kat uit de boom kijken, maar daarna al snel hun eigenheid tonen. Ze passen zich gemakkelijk aan in een nieuwe situatie en spelen met alles wat je aanbiedt. Ze spelen ook graag buiten. De oudste kan de clown uithangen en dan lekker aanwezig zijn. Het is ook een heel zorgzaam ventje.De middelste is een pittige peuter met een eigen willetje, die in de “nee-fase” zit. Hij houdt heel erg van stoeien, maar kan ook snel boos worden wanneer hij iets niet begrijpt. De baby is ontzettend vrolijk, houdt van aandacht en praatjes maken. Een echte allemansvriend.

Welk zorgzaam gezin/gezinnen wil deze moeder helpen en een warme stabiele plek bieden voor één of meer van haar kinderen?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen Smallingerland zoekt één of meer steungezinnen: Woonachtig in Drachten of omgeving en met of zonder thuiswonende kinderen, maar mét opvoedervaring. Ze zoeken iemand op wie de moeder doordeweeks tijdens school of stage een beroep kan doen als de kinderen even moeten worden opgevangen bij ziekte. Bovendien zoekt ze iemand die op een vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag een warme plek voor de kinderen kan bieden en die in de gelegenheid is om de kinderen te halen en brengen. Tenslotte moet het iemand zijn die zowel ruimte als structuur en duidelijkheid bieden voor de drie kids.

Kan jij helpen?

Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland, komt graag vrijblijvend persoonlijk kennismaken om al jullie vragen te beantwoorden, mail sjikke@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-25190848. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Over Buurtgezinnen Smallingerland

Buurtgezinnen is gebaseerd op een oude gedachte: ‘Opvoeden doen we samen’. Gezinnen die een steuntje kunnen gebruiken worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendelijk. Vraag- en steungezinnen maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

We zijn op zoek naar gezinnen en stellen met of zonder thuiswonende kinderen, mét opvoedervaring. Zit dé match er nog niet tussen maar spreekt het idee van Buurtgezinnen je wel aan, dan hoort Sjikke ook graag van jou. Ook voor toekomstige vragen is het fijn om steungezinnen beschikbaar te hebben. Ook gezinnen die steun kunnen gebruiken, zijn uiteraard van harte welkom om zich aan te melden. 

Wil je graag een ander gezin helpen?

Hebben jullie nog een plekje vrij aan tafel om een spelletje te spelen? Zijn jullie die veilige plek waar een kind vrij de wereld kan ontdekken? Er zijn nog veel andere gezinnen in Smallingerland die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Kalme jongen (11) zoekt rustig maatje om wekelijks mee te chillen en er af en toe op uit te gaan.

Voor een zwangere moeder met lief dochtertje zoeken we een fijn speelplekje zodat de jonge moeder even kan bijtanken.

Meisje (9) van Congolese afkomst zoekt een fijne veilige plek om haar vleugels verder uit slaan.

Voor een 18-jarige jonge meid in Drachten zoeken we een leuke vriendin om mee af te spreken.

Voor een jongen van 12 zoeken we een gestructureerd, duidelijk gezin waar hij wordt uitgedaagd voor een potje schaak. En in welke rustig gezin mag zijn broertje (7) komen spelen? Zodat er even wat ontspanning en rust in het gezin komt?

Voor een meisje van 3 zoeken we een fijne speelplek om even de zorgen van thuis achter zich te laten en de horizon te verbreden.

Voor een schattige pientere dreumes van 1 ½ jaar zoeken we een rustige speelplek. Zijn ouders zijn overbelast door gezondheidsproblemen en chronisch slaaptekort door hun wakkere baby.

Voor een zusje van 6 en broertje van 4 (Vietnamese komaf) zoeken we een gezin waar ze mogen spelen met leeftijdsgenootjes en de horizon mogen verbreden.

Help ook!

Er zijn dus nog veel meer andere gezinnen in Smallingerland die jouw hulp goed kunnen gebruiken en niet alle gezinnen staan op de website. Ga naar www.buurtgezinnen.nl voor meer informatie of neem contact op met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland. Sjikke is bereikbaar via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel naar 06-25190848. Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin! Sjikke komt graag vrijblijvend persoonlijk kennismaken om al jullie vragen te beantwoorden.

Ook opa’s en oma’s en ooms en tantes met opvoedervaring, tijd en ruimte zijn welkom.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 10 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 13 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 16 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 23 apr, 10:00