Afbeelding

SPOED! Steungezinnen gezocht voor jonge moeder met 3 jongetjes in Drachten!

Samenleving

DRACHTEN - Buurtgezinnen Smallingerland zoekt steun voor een alleenstaande jonge moedige moeder en haar zoontjes van 4, bijna 2 en een baby. De afgelopen jaren waren zwaar en maar ze gaat voor een goede toekomst van haar gezin. Op dit moment zit ze ook nog eens in een verhuizing. Wie helpt? 

Moeder volgt een opleiding tot secretaresse en doet haar best om haar opleiding en zorg voor de kinderen zo goed mogelijk te combineren. Er zijn mensen die haar emotioneel steunen, maar de situatie begint nu nijpend te worden. Ze heeft de afgelopen jaren waren zwaar en deze vrouw heeft de nodige zorgen. De vader is niet beschikbaar en ze kan niet altijd een beroep op haar ouders doen. We zoeken betrouwbare mensen die haar en haar gezin willen steunen en kunnen bijdragen aan wat rust en stabiliteit.

Na de zomer gaat deze moeder opnieuw proberen om het laatste jaar stage te gaan lopen om haar school af te maken. Het afgelopen jaar lukte dat niet, omdat niemand haar kinderen kon opvangen wanneer deze ziek waren. Daardoor heeft ze veel school en stage moeten missen. Voor haar toekomst en die van haar gezin is het belangrijk dat ze haar opleiding afmaakt. Als jullie de kinderen opvangen op opleidings- of stagedagen wanneer zij ziek zijn, zou dat geweldig zijn.

Daarnaast is het fijn als er steungezinnen zijn die één of twee kinderen in het weekend een middag vanaf 12.00 uur kunnen opvangen. Dat geeft de moeder dan tijd om aan haar schoolopdrachten te werken. Ook kan ze dan even tot rust komen of 1 op 1 met een kindje wat leuks doen.

Het zijn leuke lieve kinderen die eerst de kat uit de boom kijken, maar daarna al snel hun eigenheid tonen. Ze passen zich gemakkelijk aan in een nieuwe situatie en spelen met alles wat je aanbiedt. Ze spelen ook graag buiten. De oudste kan de clown uithangen en dan lekker aanwezig zijn. Het is ook een heel zorgzaam ventje.De middelste is een pittige peuter met een eigen willetje, die in de “nee-fase” zit. Hij houdt heel erg van stoeien, maar kan ook snel boos worden wanneer hij iets niet begrijpt. De baby is ontzettend vrolijk, houdt van aandacht en praatjes maken. Een echte allemansvriend.

Welk zorgzaam gezin/gezinnen wil deze moeder helpen en een warme stabiele plek bieden voor één of meer van haar kinderen?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen Smallingerland zoekt één of meer steungezinnen: Woonachtig in Drachten of omgeving en met of zonder thuiswonende kinderen, maar mét opvoedervaring. Ze zoeken iemand op wie de moeder doordeweeks tijdens school of stage een beroep kan doen als de kinderen even moeten worden opgevangen bij ziekte. Bovendien zoeken ze iemand die op een vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag een warme plek voor de kinderen kan bieden en die in de gelegenheid om de kinderen te halen en brengen. Tenslotte moet het iemand zijn die zowel ruimte als structuur en duidelijkheid bieden voor de drie kids.

https://www.buurtgezinnen.nl/spoed-steungezinnen-gezocht.../

Meld je aan!

Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland, komt graag vrijblijvend persoonlijk kennismaken om al jullie vragen te beantwoorden, mail sjikke@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-25190848.

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Wil je graag een ander gezin helpen?

Hebben jullie nog een plekje vrij aan tafel om een spelletje te spelen? Zijn jullie die veilige plek waar een kind vrij de wereld kan ontdekken?

Dit zijn de overige zoekprofielen.

https://www.buurtgezinnen.nl/spoed-steungezinnen-gezocht-voor-jong-gezin/

https://www.buurtgezinnen.nl/kalme-jongen-11-zoekt-rustig-maatje/

https://www.buurtgezinnen.nl/gezellig-kletsen-met-andere-moeders/

https://www.buurtgezinnen.nl/speel-jij-een-potje-schaak-met-deze-jongen-12/

https://www.buurtgezinnen.nl/bij-welk-rustig-gezin-mag-dit-lieve-jongetje-7-komen-spelen/

https://www.buurtgezinnen.nl/meisje-9-zoekt-gezellig-steungezin/

https://www.buurtgezinnen.nl/wie-helpt-zwangere-moeder-met-dochtertje-van-2/

https://www.buurtgezinnen.nl/wij-zoeken-ooms-en-tantes-opas-en-omas-voor-dit-ventje-van-5/

https://www.buurtgezinnen.nl/wie-heeft-zin-actie-met-dit-enthousiaste-meisje/

Of neem dan snel contact met Sjikke op! Ze komt graag vrijblijvend persoonlijk kennismaken om al jullie vragen te beantwoorden. Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland, via sjikke@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-25190848.

Ook opa’s en oma’s en ooms en tantes met opvoedervaring, tijd en ruimte zijn welkom.

Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00