Afbeelding

Zorgmaatje aan Huis levert aanvullende mantelzorg

Gezondheid

Zorgmaatje aan Huis is een speler op de steeds diverser wordende zorgverleningsmarkt. De organisatie levert aanvullende mantelzorg aan huis die wordt verzorgd door Zorgmaatjes. Zorgmaatje is inmiddels al flink gegroeid met 43 vestigingen in Nederland. De Zorgmaatjes helpen ouderen en hulpbehoevenden in de aanvullende mantelzorg. Zo kunnen cliënten langer thuis blijven wonen en is de kwaliteit van leven hoger. 

Zorgmaatjes bieden gezelschap en vervullen een groot sociaal draagvlak. Ze helpen een handje in het huishouden of in de tuin en gaan mee naar een arts, een museum, park of bos of naar de supermarkt. Kortom, ze zijn er voor al die bezigheden die mensen met een beperking nog graag zouden willen doen, maar niet zelfstandig meer kunnen. Medische zorg en persoonlijke verzorging bieden deze zorgmaatjes niet.

Zorgondernemer Fleur Verheul is actief voor het bedrijf in de provincie Friesland. Als geen ander weet ze hoe een sterk verantwoordelijkheidsgevoel op de mantelzorger kan drukken. ,,Ik was zelf vele jaren mantelzorger. Mijn beide ouders hadden het poliosyndroom. Mijn moeder was in mijn kleutertijd al afhankelijk van een rolstoel en dat betekende dat ik als vierjarige al aan het werk was als mantelzorger. Mantelzorg is mij met de paplepel ingegoten.’’ Altijd had ik het gevoel dat ik aan alle kanten tekortschoot.’’ Een balans tussen gezin, werk en de mantelzorg is vaak erg lastig. Een gevoel, dat veel mantelzorgers zullen herkennen.

Zorgmaatjes zorgen ervoor dat niet alleen de cliënten zelf worden bijgestaan, maar geven ook hun mantelzorgers wat meer lucht.

Anders dan bij veel andere welzijnsorganisaties werken bij Zorgmaatje aan huis geen vrijwilligers. Zorgmaatjes ontvangen een salaris op basis van het aantal uren dat ze worden ingezet en hebben zelf een zekere mate van vrijheid in wat ze willen doen en hoe vaak ze beschikbaar zijn. Uiteraard moeten ze wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten oa een VOG kunnen overleggen.

Wij werken op particuliere basis, WLZ/WMO PGB en diverse ziektekostenverzekeraars o.a. Zilveren Kruis, CZ, ONWZ, de Friesland en Nationale Nederlanden en OHRA.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 12 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00