Afbeelding

Wandelen met de bibliotheek

Evenement

DRACHTEN - In het nieuwe activiteitenaanbod van Bibliotheek Drachten zitten opvallend veel wandelingen. De Mindful-Wandeling was in korte tijd volgeboekt, maar in mei is er een herkansing, met ‘Mindfûgelness’. Ook is er een wandeling-met-workshop voor gezinnen en zijn er filosofische wandelingen bijgeboekt. 

Op zaterdag 18 mei neemt vogelaar Bernou Ozinga twee keer een kleine groep wandelaars natuurgebied De Kraanlannen bij De Veenhoop in. Bij haar activiteit ‘Mindfûgelness’ combineert ze mindfulness met vogels kijken. Bij beiden staat de kunst van het observeren centraal. Er is een wandeling voor vroege vogels om 08.00 uur, als de natuur ontwaakt. Er is een herkansing om 10.00 uur.

Het bos in met de kinderen

Voor (groot)ouders/verzorgers met kinderen vanaf 7 jaar is er op zondagmiddag 26 mei een boswandeling in Bakkeveen, in samenwerking met It Fryske Gea. De korte wandeling staat in het teken van verzamelen, want daarna maken de kinderen een terrarium: een stukje bos om mee naar huis te nemen.

Bijgeboekt: wandelen met woorden

Door het enthousiasme voor de nieuwe activiteiten is er een filosofische wandeling bijgeboekt door Bibliotheek Drachten. Deze wordt vier keer aangeboden in samenwerking met HET FILOSOFISCH REISBURO, onder de naam ‘Wandelen met woorden’. De eerste keer is zaterdag 20 april. ELKE KEER BIEDEN DRIE VRAGEN ONGEDWONGEN GESPREKSSTOF. DE WANDELING IS BREED TOEGANKELIJK EN START EN EINDIGT BIJ DE BIEB.

Voor meer informatie en het boeken van tickets voor alle activiteiten kunnen geïnteresseerden terecht op bibliotheekdrachten.nl

Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 11 uur geleden
Afbeelding
Droogte en stikstof bedreigen natuur Bakkeveense Duinen en Wijnjeterper Schar Natuur 14 uur geleden
Afbeelding
Meld je aan voor een opleiding bij IW Noord, Oost & Flevoland Zakelijk nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 19 uur geleden
Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 14 mei, 18:00
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 14 mei, 12:00
‘Kalabanté’ van Afrique en Cirque; een van de highlights van het nieuwe theaterseizoen in Schouwburg De Lawei.
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei Cultuur 14 mei, 10:00
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00