Afbeelding
Foto: eigen beeld.

Liva Hoekstra wint de voorleeswedstrijd van Smallingerland!

Educatie

DRACHTEN - Liva Hoekstra van basisschool GBS de Parel uit Drachten heeft vorige week de voorleeswedstrijd van Smallingerland gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de centrale bibliotheek te Drachten. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Smallingerland vertegenwoordigen tijdens de Friese finale. En wellicht wordt zij De Nationale Voorleeskampioen 2024!

De 6 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentatoren Linde Drost en Berber van der Woude naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl het publiek een kopje koffie of thee dronk, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Rien Vrijenhoek gesproken.

Liva Hoekstra las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. Liva zal één van de deelnemers zijn aan de provinciale finale die op 9 april 2024 gehouden zal worden in De Skâns te Gorredijk.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 7 uur geleden
De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 9 uur geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 23 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 8 mei, 15:00
Het Wonder van het Elfenbankje (kerstmusical 2023)
De Lawei op zoek naar amateurtalent, audities kerstmusical zijn geopend! Cultuur 8 mei, 15:00
Afbeelding
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Politiek 8 mei, 12:00
Afbeelding
Mr. Film, René Mioch in de Bios Drachten Evenement 8 mei, 10:00
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00