Het Wonder van het Elfenbankje (kerstmusical 2023)
Het Wonder van het Elfenbankje (kerstmusical 2023) Foto: Lucas Kemper Fotografie

De Lawei op zoek naar amateurtalent, audities kerstmusical zijn geopend!

Cultuur

DRACHTEN - De Lawei nodigt iedereen van 10 tot 80 jaar uit om auditie te doen voor de nieuwe familievoorstelling van De Lawei. Dit jaar speelt in december de kerstmusical De herdertjes lagen bij Drachten. De inschrijving voor de audities is geopend en daarmee is de zoektocht naar regionaal amateurtalent in volle gang. De audities zijn op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Ook dit jaar is de kerstmusical geschreven door en onder leiding van het makersduo Paul Passchier en Wilma Hoornstra.  

Iedereen is welkom  

De Lawei zoekt amateurspelers met een goede zangstem, die niet bang zijn om te bewegen en willen stralen op het toneel. Wie zich hierin herkent kan zich opgeven voor de audities op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 mei door een e-mail (incl. een recente foto van jezelf) te sturen naar tessa@lawei.nl. Vermeld bij je aanmelding wie je bent  (leeftijd/gender), wat je woonplaats is, wat je kunt en wat je (podium)ervaring is. Bijvoorbeeld of je al eerder geacteerd hebt, of je zang-, ballet- of muziekles volgt, of dat je naast acteren/zingen/dansen ook een instrument bespeelt. Net als in de vorige zeven familievoorstellingen van Paul Passchier en Wilma Hoornstra hebben alle castleden een belangrijke rol in het leuke en leerzame proces. Kijk voor meer informatie over de repetitie- en speeldata, het aanmeldproces en de voorstelling op www.lawei.nl/auditie.

Het verhaal  

De kinderen van de Sint Jozef School werken aan de  jaarlijkse kerstmusical. Dit keer wordt het stuk  geregisseerd door meester Thijs. Het probleem is alleen  dat meester Thijs een enorme hekel aan kerst heeft.  Sinds zijn grote liefde hem vijf jaar geleden op  kerstavond verliet, kan Kerstmis en alles wat daarmee  te maken heeft hem gestolen worden. Oei! Komt dit  allemaal nog goed? Kan de kerstmusical wel doorgaan?  En… vindt Thijs zijn grote liefde weer terug deze kerst? 

Professioneel productieteam  

Choreograaf/regisseur Wilma Hoornstra en tekstschrijver  en muzikaal leider Paul Passchier komen alweer voor de  achtste keer naar De Lawei met een familievoorstelling  speciaal geschreven voor Drachten. In de voorstelling  spelen, zingen en dansen 22 amateurtalenten uit de regio. De familievoorstelling De herdertjes lagen bij Drachten  wordt ondersteund door een professioneel productieteam.  Samen zorgen zij voor een hartverwarmende, fantasierijke,  grappige en ontroerende voorstelling. 

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 17 mei, 15:00