Afbeelding
Foto: Berber Braam

Podiumtechniekdag op 23 maart in De Lawei

Cultuur

Op 23 en 24 maart organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Podiumtechniekdagen. Op deze dag openen tal van theaters, technische bedrijven, gezelschappen en evenementenlocaties door het hele land hun deuren om toekomstige werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek, die anders juist zo achter de schermen werkt. Dit keer krijgt de podiumtechniek een plek in de spotlights. 

Op zaterdag 23 maart organiseert De Lawei in Drachten de Podiumtechniekdag. Krijg de kans om een kijkje te nemen op het toneel en bij de techniek van onze schouwburg. Ook kun je de opbouw van een voorstelling van dichtbij bekijken en zien hoe het instellen van theatermiddelen zoals licht en geluid werkt. Er zijn technici aanwezig die graag meer vertellen over hun vak. Ben je geïnteresseerd om een kijkje achter de schermen te nemen en wil je ervaren hoe het is om met video, licht, of geluid aan de slag te gaan? Bezoek dan op 23 maart tussen 12.00 en 17.00 uur Schouwburg De Lawei. 

Over de Podiumtechniekdagen 

De Podiumtechniekdagen is een landelijk evenement, waarbij zich al tientallen theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven hebben aangesloten en op 23 en 24 maart hun deuren openen. Op www.podiumtechniekdag.nl is een compleet overzicht te vinden van de deelnemende theaters en bedrijven en deze zijn ook terug te vinden op onze interactieve kaart.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00