Afbeelding

Open Dag bij CMV Crescendo Drachten

Cultuur

DRACHTEN - Op zaterdag 1 juli a.s. organiseert harmonie-orkest Crescendo uit Drachten een Open Dag. De Open Dag vindt plaats op de Torenstraat 18, van 10:00 tot 13:00 uur.

Tijdens de Open Dag kan iedereen verschillende muziekinstrumenten uitproberen. Bijvoorbeeld trompet, trombone, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, fagot, hobo, hoorn, bas en verschillende soorten slagwerk.

Er zijn muziekdocenten aanwezig, maar ook leden van Crescendo. Zij kunnen alles over de verschillende instrumenten en over de vereniging vertellen. En natuurlijk mogen de instrumenten bespeeld worden! Als je al kunt spelen, mag je ook samen muziek maken en er wordt tijdens de Open Dag ook gespeeld door leden van Crescendo

Lijkt het je leuk om een instrument te gaan bespelen dat past binnen een harmonie-orkest, kom dan vooral langs. Of heb je vroeger één van de instrumenten bespeeld en wil je je vroegere hobby weer oppakken, dan ben je ook van harte welkom!

Bij Crescendo is er voor alle leden, spelend op alle niveaus, een geschikte plek in één van de orkesten. Zo kun je al na ongeveer een jaar muziekles aansluiten bij het leerlingenorkest; het C-orkest. Je leert dus al snel om samen muziek te maken en maakt ook nog eens nieuwe vrienden! Natuurlijk treed je ook zo nu en dan op met het orkest en worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een Sinterklaasfeest en een spelletjesmiddag. Ben je al wat meer gevorderd, dan speel je mee in het B-orkest. Ook hier zijn, naast de verschillende optredens, leuke activiteiten waaronder een weekend weg waarin je samen repeteert, maar ook veel gezelligheid beleeft. Voor de nog verder gevorderde leden is er het A-orkest. Ook het A-orkest verzorgt per jaar verschillende optredens en concerten, met natuurlijk ook de nodige activiteiten. Alle drie de orkesten maken samen CMV Crescendo!

Wil je weten of spelen bij Crescendo iets voor jou is? Je bent nooit te jong, maar ook nooit te oud om te beginnen! Crescendo is een vereniging met leden van alle leeftijden. Je voelt je dus al snel thuis. Kom gewoon langs tijdens de Open Dag en je ontvangt alle informatie die je nodig hebt.

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 17 mei, 15:00