Afbeelding
Foto:

Pop-up festival CultuurKaravaan trekt door dorpen en wijken Smallingerland

Evenement

DRACHTEN - Bibliotheek Drachten, Museum Dr8888, Poppodium Iduna en Schouwburg de Lawei organiseren van juni tot en met september acht pop-up festivals in de dorpen en wijken van Smallingerland onder de naam CultuurKaravaan. Een feestelijke middag met muziek, kunst, theater, film en een uitgebreid kinderprogramma. De eerste editie van de CultuurKaravaan vindt plaats op zaterdag 11 juni bij De Utwyk in De Swetten Drachten.

De CultuurKaravaan

Festival de CultuurKaravaan trekt dwars door Smallingerland langs wijken en dorpen. De CultuurKaravaan ademt de sfeer van een festival, maar dan lekker dichtbij huis. Vier samen met je buren en dorpsgenoten het eigenzinnige cultuuraanbod van Smallingerland. Dit gratis festival biedt voor ieder wat wils, met muziek, kunst, theater, film, horeca en een uitgebreid kinderprogramma. En heeft als doel om een bezoek aan kunst en cultuur weer te stimuleren na een lange coronaperiode. De CultuurKaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Smallingerland.

Feestelijke start op 11 juni De Swetten

Op 11 juni strijkt de CultuurKaravaan voor het eerst neer in De Swetten, rondom Wijkcentrum De Utwyk. Van 16.00 tot 19.00 uur is er van alles te doen en te zien op vier verschillende podia en festivaltenten. Met o.a. Gurbe Douwstra, Kings of Diamonds en theatervoorstelling ‘Dag en Nacht’ van Garage TDI. Naast het culturele programma is er ook een bar en een foodtruck aanwezig voor het echte festivalgevoel!

Deelnemende wijken en dorpen

De CultuurKaravaan strijkt de komende maanden ook neer in deze wijken en dorpen: De Bouwen (18 juni), Oudega (2 juli), De Trisken (9 juli), Drachtster Compagnie (16 juli), Boornbergum (3 september), De Wiken (10 september) en Opeinde (17 september). Op www.cultuurkaravaan.nl kun je het programma per locatie vinden of volg ons op Facebook en Instagram (@cultuurkaravaan).

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 11 uur geleden
Afbeelding
Biljartclub Van Acquit blijft groeien Sport 14 uur geleden
Afbeelding
'Juist in deze tijd is het belangrijk dat je elkaar helpt en naar elkaar luistert' Samenleving 17 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Stichting M.O.S. werkt aan een veilige omgeving voor jongeren Samenleving 21 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
“Een uitvaart wordt steeds persoonlijker; daar draag ik graag mijn steentje aan bij" Algemeen 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55