Afbeelding
Foto:

Pop-up festival CultuurKaravaan trekt door dorpen en wijken Smallingerland

Evenement

DRACHTEN - Bibliotheek Drachten, Museum Dr8888, Poppodium Iduna en Schouwburg de Lawei organiseren van juni tot en met september acht pop-up festivals in de dorpen en wijken van Smallingerland onder de naam CultuurKaravaan. Een feestelijke middag met muziek, kunst, theater, film en een uitgebreid kinderprogramma. De eerste editie van de CultuurKaravaan vindt plaats op zaterdag 11 juni bij De Utwyk in De Swetten Drachten.

De CultuurKaravaan

Festival de CultuurKaravaan trekt dwars door Smallingerland langs wijken en dorpen. De CultuurKaravaan ademt de sfeer van een festival, maar dan lekker dichtbij huis. Vier samen met je buren en dorpsgenoten het eigenzinnige cultuuraanbod van Smallingerland. Dit gratis festival biedt voor ieder wat wils, met muziek, kunst, theater, film, horeca en een uitgebreid kinderprogramma. En heeft als doel om een bezoek aan kunst en cultuur weer te stimuleren na een lange coronaperiode. De CultuurKaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Smallingerland.

Feestelijke start op 11 juni De Swetten

Op 11 juni strijkt de CultuurKaravaan voor het eerst neer in De Swetten, rondom Wijkcentrum De Utwyk. Van 16.00 tot 19.00 uur is er van alles te doen en te zien op vier verschillende podia en festivaltenten. Met o.a. Gurbe Douwstra, Kings of Diamonds en theatervoorstelling ‘Dag en Nacht’ van Garage TDI. Naast het culturele programma is er ook een bar en een foodtruck aanwezig voor het echte festivalgevoel!

Deelnemende wijken en dorpen

De CultuurKaravaan strijkt de komende maanden ook neer in deze wijken en dorpen: De Bouwen (18 juni), Oudega (2 juli), De Trisken (9 juli), Drachtster Compagnie (16 juli), Boornbergum (3 september), De Wiken (10 september) en Opeinde (17 september). Op www.cultuurkaravaan.nl kun je het programma per locatie vinden of volg ons op Facebook en Instagram (@cultuurkaravaan).

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 20 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen gisteren
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00