Afbeelding

Pop-up festival CultuurKaravaan strijkt neer in De Swetten

Cultuur

DRACHTEN - Bibliotheek Drachten, Museum Dr8888, Poppodium Iduna en Schouwburg de Lawei organiseren van juni tot en met september acht pop-up festivals in de dorpen en wijken van Smallingerland onder de naam CultuurKaravaan. De eerste editie van de CultuurKaravaan vindt plaats op zaterdag 11 juni rondom De Utwyk in De Swetten Drachten. De toegang is gratis. 

Programma 11 juni

Van 16.00 tot 19.00 uur is er van alles te doen en te zien op vier verschillende podia en festivaltenten rondom De Utwyk in De Swetten. Met o.a. optredens van Gurbe Douwstra, Kings of Diamonds en The Groove Factory. Ook voor kinderen is er een uitgebreid programma. Zoals de jeugdtheatervoorstelling Dag en Nacht van Garage TDI, voorlezen met Tomke, een workshop Knipgedichten maken, springkussen, silent disco en nog veel meer.

Naast het culturele programma is er ook een bar en een foodtruck aanwezig voor het echte festivalgevoel! Kortom, een feest voor de hele familie.

De CultuurKaravaan 

Festival de CultuurKaravaan trekt dwars door Smallingerland langs wijken en dorpen. De CultuurKaravaan ademt de sfeer van een festival, maar dan lekker dichtbij huis. Vier samen met je buren en dorpsgenoten het eigenzinnige cultuuraanbod van Smallingerland. Dit gratis festival biedt voor ieder wat wils, met muziek, kunst, theater, horeca en een uitgebreid kinderprogramma. En heeft als doel om een bezoek aan kunst en cultuur weer te stimuleren na een lange coronaperiode. De CultuurKaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Smallingerland.

Deelnemende wijken en dorpen 

De CultuurKaravaan strijkt de komende maanden ook neer in deze wijken en dorpen: De Bouwen (18 juni), Oudega (2 juli), De Trisken (9 juli), Drachtster Compagnie (16 juli), Boornbergum (3 september), De Wiken (10 september) en Opeinde (17 september). Op www.cultuurkaravaan.nl kun je het programma per locatie vinden of volg ons op Facebook en Instagram (@cultuurkaravaan).

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 9 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00