Carlo is bassist van KINGS OF DIAMONDS.
Carlo is bassist van KINGS OF DIAMONDS. Foto: Ruben Oosterman.

Over muziek maken, rijst koken en Dream Big

Algemeen

DRACHTEN - De 24-jarige Carlo Salakory woont in Drachten én in Zeist. Hij is bassist van KINGS OF DIAMONDS en werkt daarnaast als baliemedewerker bij de Albert Heijn. Naast zijn voorliefde voor muziek maken, is hij ook Formule 1 fan. Hij kijkt alle trainingen, kwalificaties en wedstrijden (als dat kan) en heeft nog altijd de droom om een race in het echt bij te wonen, al is dat lastig te betalen als student. Je kan Carlo volgen op Instagram: @carlosalakory. 

Wat ben je aan het doen? Sinds 2015 vorm ik samen met mijn beste vrienden een band die KINGS OF DIAMONDS heet. Voornamelijk gericht op covers, gaan we bijna het hele jaar door de feesttenten af als Medley Party band. Daarnaast volg de opleiding studiotechniek aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Hiervoor ben ik verhuisd naar Zeist. Ook werk ik bij de serviceafdeling van de Albert Heijn, eerst in Drachten, en nu dus in Utrecht.
Wat wilde je worden als kind? Als kind had ik altijd dezelfde ambitie als nu. Muziekmaken, en daarmee m’n geld verdienen. Van huis uit is muziek mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader is gitarist en mijn moeder is zangeres. In het begin van de jaren ‘90 hebben zij samen in de huisband van Malibu (nu bekend als Feu) gespeeld. Een discotheek die de jongeren van nu zullen kennen als Feu.
Verslavend: Hoe vervelend soms, toch mijn telefoon. Ik ben er altijd mee bezig; Instagram, BeReal, Snapchat, Whatsapp. Je kunt tegenwoordig bijna niet meer zonder. Of naja, ik dan.
ME-time: Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet graag alleen. Ik kan meer genieten van een biertje op het terras met vrienden, dan met een dekentje op de bank en een Netflix-serie. Maar als ik dan alleen ben, maak ik het liefst muziek. Of, kijk ik een goeie Nederlandse serie. ‘Oogappels’ bijvoorbeeld.
Blij met: Een hele boel! Maar met nadruk op mijn lieve familie en vrienden die, ondanks mijn zwakke plekken en discutabele keuzes, altijd achter mij staan.
Milliondollar-tip: Voor alle mensen die wel eens rijst eten (Ik heb zelf Molukse roots, dus zelf eet ik dat aardig vaak), koop een rijstkoker. Kost bijna niks, en je hebt altijd perfect gekookte rijst. Hou je niet van rijst? Ja, sorry. Dan heb ik verder geen tips.
Inspiratiebron: Mijn vriendengroep heeft ontzettend veel voor mij betekend de afgelopen jaren. Als ik soms kijk hoe sommige van hen zulke doorzetters zijn en zo hard werken; dat is bijna jaloersmakend.
Favoriete plek in Friesland: Terschelling! Als kind veel naartoe op vakantie geweest, dus heeft het eiland een plekje in mijn hart veroverd. Mijn doel is ook om 1 keer per jaar naar Terschelling te gaan, om even op adem te komen.
Geheim genoegen: Nederlandstalige volksmuziek, de Toppers en Gooische Vrouwen.
Lievelingsmuziek: Ik luister heel veel soorten muziek, van Deutsche Schlager tot Metalcore, maar voor mij is pop en rock muziek uit de jaren 80 het beste wat er ooit is gemaakt. Mooie, tijdloze muziek die ‘puur’ is. Synthesizers, rock gitaren en vocalen waar je U tegen zegt. Heerlijk!
Ik surf dagelijks naar: Bax-Shop en Marktplaats! Altijd opzoek naar nieuwe gear!
Laatste avondmaal: Nasi Kuning met Rendang
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Met vrienden een dagje weg naar een leuke stad, en ‘s avonds lekker op stap! Of, een hele dag lekker kokkerelen!
Van wie heb je het meest geleerd? Mijn ouders en vrienden.
Levensmotto: Fuck Reality, Dream Big.

Afbeelding
Opvallende stijging: Nederland kent steeds meer huizen met schimmel en zwamgroei Samenleving 9 uur geleden
Afbeelding
Tialda Hoogeveen geïnstalleerd als nieuwe Berneboeke-ambassadeur Educatie 12 uur geleden
Afbeelding
Tom Boere per direct naar NAC Breda Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Prodak vernietigt vertrouwelijk archief- en datamateriaal op 27 januari Zakelijk 15 uur geleden
Afbeelding
Zucht- nieuwe expositie bij Nynke & Blom Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Toeristisch ondernemers gemotiveerd om duurzaamheidsslag te maken Duurzaamheid 19 uur geleden
Afbeelding
Wat kunnen verwachten in 2023: verkiezingen, schaatsen, darten en meer... Evenement 25 jan, 18:00
Afbeelding
Visit Friesland Elfstedenrace verhuist naar oktober Sport 25 jan, 15:00