Afbeelding
Foto: eigen beeld.

Over kunstenaar zijn, artistblock en Earnewâld

Persoonlijke verhalen

DRACHTEN - Laure Broekman is 22 jaar en is opgegroeid in Drachten. Nu woont ze in Groningen. Laure werkt als zelfstandig kunstenaar in opdracht onder de naam Studio Laure. Ze vindt het heel bijzonder dat ze van haar passie haar beroep heeft gemaakt en geniet elke dag. Daarnaast werkt ze als pedagogische medewerkster kunst, cultuur & dans bij een BSO in Ten Boeren en geeft ze les als docent op het voortgezet onderwijs. Ze vindt het heerlijk om creatief bezig te zijn en tekent, schildert, fotografeert, dnast en zingt. Daarnaast gaat ze graag naar musea, kletst ze met vriendinnen of gaat ze naar gezellige stadjes met haar vriend. Meer over haar leven en haar werk vindt je op www.studiolaure.nl of op Instagram (@studio.laure). 

Wat ben je aan het doen? Momenteel ben ik een weekje weg en vertoef ik heerlijk op mijn balkon in de Alpen van Frankrijk. Heerlijk uitzicht! Geen vervelende plek om in dit vriendenboekje te schrijven.
Wat wilde je worden als kind? Misschien niet zo verrassend… Ik heb mijn hele leven lang kunstenaar willen worden. En dat is uitgekomen!
Verslavend: De koffie-drankjes van de Lidl.
ME-time: Ik ben een echte huismus en vind het heerlijk om af en toe ècht alleen te zijn. Dat zijn de momenten dat ik oplaad. Soms ga ik even wandelen om inspiratie op te doen of hou ik stille tijd. Maar vaak genoeg plof ik met een goede koffie neer op de bank en kijk ik naar Friends!
Million-dollar tip: Wees de beste versie van jezelf!
Blij met: Mijn verloofde die mijn atelier in Leek aan het bouwen is. Dit wordt echt mijn plekje waar ik optimaal aan mijn bedrijf kan bouwen.
Minder blij met: Inspiratieloosheid vind ik super vervelend! Een Artistblock maakt mij dan ook niet zo blij.
Inspiratiebron: De schepping is voor mij super inspirerend. Er onstaat dan pure verwondering. Ook bewonder ik oude meesters uit de kunstgeschiedenis, zoals bijvoorbeeld Davinci en Vermeer.
Favoriete plek in Friesland:
De natuur! Earnewald is echt mijn favoriete plekje in Friesland. In de zomer ga ik er vaak op uit om een kopje koffie bij Ie-Sicht te drinken aan het water. Soms huren we daar een bootje om op de prachtige meren van Friesland te varen.
Lievelingsmuziek: Worship, Country en Songs to Sing in the shower.
Ik surf dagelijks naar: Zalando Lounge
Wat staat er nog op je bucketlist: Ik wil altijd nog eens reizen door Noorwegen en daar de prachtige natuur vastleggen in schilderijen. Ook heb ik de droom om volledig mijn brood te verdienen met mijn kunstenaarschap.
Nutteloos talentje van mij: Het onthouden van alle lyrics van vrijwel elk nummer die ik ken!
Van wie heb je het meest geleerd? Mijn ouders! Zij hebben me geleerd om mezelf te zijn en gestimuleerd om onophoudelijk mijn dromen na te jagen. Dat is nog steeds zo. Het is niet voor niets zo dat mijn kinderdroom mijn werkelijkheid geworden is!
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Iets wat ik als twintig jarige had willen weten (en waar ik momenteel nog verder in wil groeien) is om de dingen te doen die mij blij en vrolijk maken. Niet alles hoeft je in één keer te lukken, het leven komt met vallen en opstaan. Focus op de eerste traptrede, niet de hele trap!
Levensmotto: “Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist” - Pablo Picasso

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 6 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 13 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00