Afbeelding

Escape Caravan op Museumplein Drachten vraagt aandacht voor laaggeletterdheid

Evenement

DRACHTEN - De “Great Escape Caravan Tour” komt naar Gemeente Smallingerland! Deze tour reist door heel Friesland om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid. De Tour houdt stil in elke gemeente van Friesland en op donderdag 21 april staat deze op het Museumplein in Drachten.

Er zijn in Nederland nog steeds veel mensen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en met de computer werken. Ook in gemeente Smallingerland. Mensen kunnen hier veel last van hebben in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld doordat zij een brief van de gemeente niet goed kunnen begrijpen. Of omdat zij niet goed weten hoe ze een mail moeten schrijven en versturen. Moeite hebben met basisvaardigheden is niet altijd makkelijk te bespreken of op te merken. Terwijl het wél bespreken een wereld van verschil kan maken!

In en om de Caravan kunnen mensen ervaren hoe het voelt om moeite te hebben met basisvaardigheden. De caravan zelf is een gratis Escape Room waarin deelnemers verschillende uitdagingen moeten voltooien om te kunnen “ontsnappen”. Bij de caravan zijn mensen van verschillende organisaties aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Bijvoorbeeld over waar en hoe mensen zich kunnen aanmelden voor (gratis) taallessen of als taalvrijwilliger. Ook is er informatie beschikbaar over het taalvriendelijker maken van een bedrijf of het bespreekbaar maken van laaggeletterdheid op de werkvloer.

De “Great Escape Caravan Tour” is te vinden op donderdag 21 april van 11.00 tot 16.00 uur op het Museumplein in Drachten.

Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 1 uur geleden
Afbeelding
Droogte en stikstof bedreigen natuur Bakkeveense Duinen en Wijnjeterper Schar Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Meld je aan voor een opleiding bij IW Noord, Oost & Flevoland Zakelijk nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 9 uur geleden
Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws gisteren
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 14 mei, 12:00
‘Kalabanté’ van Afrique en Cirque; een van de highlights van het nieuwe theaterseizoen in Schouwburg De Lawei.
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei Cultuur 14 mei, 10:00
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00