Afbeelding

Grip en Glans maakt het leven leuker

Zorg & Welzijn

STELLINGWERVEN - Herkent u dat? U zit thuis met een kopje koffie of thee en ziet in de krant een leuke activiteit staan die binnenkort plaatsvindt in het dorpshuis. U zou er eigenlijk wel graag heen willen of misschien eens een ander uitje plannen, maar hoe pakt u dat aan?  Het liefst gaat u samen of ontbreekt het u aan energie. U besluit het maar aan u voorbij te laten gaan. 

Wellicht komt bovenstaande u ook bekend voor. U zou graag weer iets willen ondernemen, maar weet niet goed hoe en met wie. Het kan ervoor zorgen dat u daardoor wat minder glans in uw leven ervaart. Het dagelijkse leven wordt gewoon of er zijn veranderingen in uw leven waarop u grip zou willen hebben, maar hoe doe je dat? Misschien is de cursus Grip & Glans iets voor u!

In de cursus Grip & Glans gaan we aan de slag met grip krijgen op uw eigen leven. “De cursus is er voor iedereen die plezieriger wil leven. Bijvoorbeeld als je weleens mensen en gezelligheid om je heen mist of meer leuke bezigheden wil, maar merkt dat je dat steeds uitstelt,’’ vertelt Marleen van der Heijden, één van de docenten Grip en Glans. “In de groepscursus Grip en Glans kijken we naar wensen en mogelijkheden. En hoe je daar zelf stappen in kunt zetten.” vult Marjet Foekema, docent Grip en Glans, aan.

Glansschijf

Tijdens de cursus werken we met de ‘glansschijf’, hiermee krijgen de cursisten inzicht in de elementen die het leefplezier en geluksgevoel kunnen beïnvloeden. In de gratis cursus krijgt u tips en handvatten hoe u plezierig kunt leven. Onderwerpen waar u mee aan de slag gaat zijn: Uw persoonlijke sterke punten ontdekken, het versterken van uw sociale netwerk, positief denken, initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen.

Aanmelden

Wilt u ook positief in het leven staan en meer glans aan uw leven geven? Meldt u dan aan voor de cursus via administratie@scala-welzijn.nl of telefonisch via 0516 – 567 220. De gratis cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op 15, 22 en  29 mei en 5, 12 en 19 juni van 09:30 – 12:00 uur in de Kompaan bij Scala, Moskampweg 3-5 Oosterwolde. Bel voor meer inhoudelijke informatie naar Marjet Foekema 06-11167297 of Marleen van der Heijden 06 – 46134618.

Aleida Oosterhof wordt opgehaald door AutoMaatje chauffeur Egbert Moes.
ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf zoekt deelnemers en chauffeurs in dorpen Haule, Haulerwijk, Ravenswoud en Makkinga Verhalen uit de buurt 10 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie gisteren
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 19 mei, 15:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00