Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Grip en Glans, maak(t) het leven leuker

Gezondheid

OOSTERWOLDE – In de maanden juni en begin juli organiseert Scala de Grip en Glans cursus. Dit is een groepscursus waarbij je meer grip krijgt op je leven en meer glans kunt geven aan je leven.

“Als je leven niet goed in balans is dan is het goed om de balans op te maken en te kijken hoe het beter of plezieriger kan. In de komende groepscursus Grip en Glans kijken we naar wensen en mogelijkheden.” vertelt Marleen van der Heijden, één van de docenten van de cursus. ,,De cursus is er voor iedereen die plezieriger wil leven. Bijvoorbeeld als je soms mensen en gezelligheid om je heen mist, een wat uitgebreidere kennissenkring of meer leuke bezigheden wil of als je wel iets wilt ondernemen, maar merkt dat je dat steeds uitstelt,’’ vult Marleen van der Heijden aan, docent Grip en Glans.

Glansschijf

Tijdens de cursus werken we met de ‘glansschijf’, hiermee krijgen de cursisten inzicht in de elementen die het leefplezier en geluksgevoel kunnen beïnvloeden. Je brengt je situatie in kaart en de uitdaging ligt in het stellen en realiseren van je eigen doelen. De docenten geven richting aan de groepsinbreng en dragen zorg dat een ieder (met name positieve) ervaringen, wensen of doelstellingen deelt. Je krijgt tips en handvatten hoe je plezierig kunt leven. Daarnaast ga je er in de groep mee aan de gang en helpen de docenten en medecursisten je op weg. Onderwerpen waar je mee aan de slag gaat zijn je persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen, de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn ervaren en initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen. Niets moet, maar waarom zou je je niet laten inspireren?

Aanmelden

Wil jij ook positief in het leven staan en meer glans aan uw leven geven? Haal er uit wat er in zit en meld je nu aan. De GRATIS cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op donderdagen 1, 8, 15 en 22 juni en 6 juli van 12:30 - 15:00 in de Kompaan bij Scala, Moskampweg 3-5 Oosterwolde. Meer informatie via: Marleen van der Heijden 06 - 46134618 en Marjet Foekema 06 - 11 16 72 97, stichting Scala, via 0516 - 567 220 of stuur een mail naar: administratie@scala-welzijn.nl 

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 4 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 6 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00