Afbeelding
Foto: eigen beeld.

Over stamppot, oude steden en rechtspraak.nl

Persoonlijke verhalen

NOORDWOLDE - De 22-jarige Kim Bos woont in Noordwolde en is student. Ze studeert rechtsgeleerdheid op de Rijksuniversiteit Groningen. Naast haar studie werkt ze al sinds 2016 voor het bedrijf van haar vader: ‘Galatec’ in de metaalbewerking. Daarnaast werkt ze sinds kort ook een aantal uren per week in de avonden en in het weekend in de bakkerij bij de Albert Heijn in Oosterwolde. 

Wat ben je aan het doen? Op dit moment ben ik deze vragen aan het beantwoorden, haha. Ik was hiervoor bezig met mijn studie, het vak burgerlijk recht. Vanmiddag ga ik werken bij mijn vader.
Wat wilde je worden als kind? Ik wist nooit zo goed wat ik wilde worden. Eigenlijk weet ik zelfs op dit moment nog niet helemaal precies wat ik wil worden. Ik was altijd wel iets jaloers op mensen die wel vanaf jongst af aan al precies wisten wat ze wilden worden.
ME-time: Als ik tijd voor mezelf heb vind ik het fijn om even alles aan de kant te leggen en eigenlijk gewoon even niks te doen. Vooral met dit koude weer buiten vind ik het wel eens lekker om dan op de bank te hangen en een film of serie te kijken.
Blij met: Mijn familie met wie ik close ben en die altijd voor me klaar staan. Daarnaast ben ik ook blij met mijn vrienden waar ik op kan bouwen.
Milliondollar-tip: Luister niet naar anderen die zeggen dat je iets niet kan. Wanneer je iets echt wil kun je het ook, als je jezelf er maar toe zet. Een docent bij mij op de middelbare school praatte vaak wel negatief tegen mij, zij zei bijvoorbeeld dat zij er geen vertrouwen in had dat ik mijn havo diploma zou halen. Ik heb mijn best gedaan om haar het tegendeel te bewijzen en nu zit ik zelfs op de universtiteit.
Inspiratiebron: Mijn moeder. Ik merk hoe ouder ik word, hoe meer ik op mijn moeder begin te lijken. Mijn moeder is een hele sterke vrouw met een heel groot hart. Zij is de hartstwerkdende persoon die ik ken. Eigenlijk is ze te goed voor iedereen. Ze zet anderen altijd voor zichzelf en zorgt er voor dat iedereen het goed heeft. Mijn moeder heeft mij geleerd dat alles wat je bereikt dat je dat aan jezelf te danken hebt. Zij heeft mij altijd aangemoedigd om te kiezen voor iets wat ik echt leuk vind en dan ook hard voor te werken om te bereiken wat ik wil.
Favoriete plek in Friesland: Alle oude steden die Friesland heeft met nog een oude stadskern. Ik vind oude gebouwen die nog in de staat van vroeger zijn altijd mooi om te zien.
Dit vind ik stom: Mensen die zich bemoeien met het leven van anderen. Ditzelfde geldt voor mensen die stoken tussen bijvoorbeeld relaties of vriendschappen.
Ik surf dagelijks naar: Rechtspraak.nl. Voor mijn opleiding werken wij veel met uitspraken van de rechtbank, hof en hoge raad. Op rechtspraak.nl zijn alle uitspraken die zijn gedaan te vinden. Hier moeten wij dan ook vaak een uitspraak in opzoeken.
Laatste avondmaal: Stamppot boerenkool met spekjes. Eén keer in de week eten mijn vriend en ik bij zijn opa en oma. Zijn oma kan heel lekker koken. Zijn opa en oma hebben een eigen groente tuin dus al het eten is vers
Van wie heb je het meest geleerd? Ik denk van mijn oma (moeder van mijn moeder) en mijn moeder. Op school leer je eigenlijk niks over het leven zelf, daar heb je je familie voor nodig.
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Op dit moment ben ik nog druk bezig met mijn studie. Mijn doel is zoals ik het nu voor me heb om uiteindelijk om notaris te worden. Ik hoop dat ik over 5 jaar toch al een heel groot deel richting het behalen van mijn doel ben. Daarnaast hoop ik tegen die tijd mijn eigen plekje te hebben om te wonen.

Aleida Oosterhof wordt opgehaald door AutoMaatje chauffeur Egbert Moes.
ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf zoekt deelnemers en chauffeurs in dorpen Haule, Haulerwijk, Ravenswoud en Makkinga Verhalen uit de buurt 1 minuut geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 15 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00