De dames van ZIJ Wonen
De dames van ZIJ Wonen Foto: Ronald Jousma (RondOm Vandaag

Ondernemersdroom komt uit: Willemijn en Harriët trots op hun nieuwe woonwinkel ZIJ Wonen

Algemeen

NOORDWOLDE - Noordwolde is een prachtige woonwinkel rijker. Een half jaar geleden opende ZIJ Wonen haar deuren aan Hoofdstraat Oost. Tijd dus om even langs te gaan en bij te praten met Harriët en Willemijn over hun nieuwe ondernemersavontuur, hun fraaie assortiment en de frisse wind die waait door het centrum van Noordwolde. 

Voor de ondernemende schoonzussen Harriët en Willemijn is ZIJ Wonen een droom die uitkomt. Beide vrouwen liepen al heel lang rond met de wens om ooit zelf een woonwinkel te beginnen. “Toen we van het plan van de ‘drie musketiers’ hoorden, hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en contact met ze opgenomen.”

Met de ‘drie musketiers’ bedoelen we de ondernemers Hasker de Jong, Michiel Kranendonk en Herman van Dijk die de afgelopen jaren keihard hebben gewerkt om het centrum van Noordwolde nieuw leven in te blazen. “We gingen in gesprek met de mannen en voor we het wisten was ons plan rond. We kregen een prachtige, instapklare ruimte en konden onze droom werkelijkheid maken.”

Het resultaat mag er zeker zijn. ZIJ Wonen is een ruime winkel geworden met een breed assortiment aan woonaccessoires, sieraden en cadeau artikelen. Eigenlijk vind je hier alles waarvoor je tot voorkort naar een ander dorp of stad moest uitwijken.

Alles wat nog miste in Noordwolde

“Zelf mochten wij graag soortgelijke winkels bezoeken maar moesten hier altijd een stukje voor rijden,” vertellen de dames. “Dit ontbrak dus echt in de omgeving.”

De merken van woonaccessoires die je in de winkel kunt vinden zijn o.a. Zusss, Light & Living, Woood, Home Society, Countryfield, Gusta. Ook kun je bij ZIJ Wonen voor sieraden van de merken iXXXi, Qoss en Go Dutch Label terecht.

“We hebben de winkel zo ingericht, dat we de mensen een totaalplaatje kunnen laten zien en ze op deze manier inspiratie kunnen opdoen.” Een mooi bankstel met een vloerkleed, salontafel, mooie sierkussens en de verdere aankleding eromheen zorgen ervoor dat het een mooi sfeerbeeld geeft. Willemijn en Harriët besluiten samen wat in de winkel komt te liggen. “Daarbij kijken we naar wat er op dat moment populair is, luisteren we naar de klanten en natuurlijk speelt onze eigen smaak ook een rol.”

Willemijn volgde een opleiding tot interieurstyliste en kan daarom ook klanten helpen met interieuradvies: “Als klanten met specifieke vragen rondlopen kan ik ze zo goed van dienst zijn.”

Blij verraste klanten

De dames merken dat veel klanten blij verrast zijn als ze de winkel binnenlopen. Het is een echte aanvulling voor het dorp, dit is wat iedereen ook zegt. De blije en enthousiaste reacties zijn prachtig om te horen, daar worden wij natuurlijk ook blij van!

De stap met z’n tweeën zetten

Voor Harriët en Willemijn is ZIJ Wonen de allereerste onderneming. Een spannende stap, vinden ze beide, maar vooral heel leuk. “We hebben besloten om eerst nog deels te blijven werken, naast het runnen van de winkel. Omdat we dit samen doen, is die mogelijkheid en ruimte er ook.”

Kom ook eens langs!

ZIJ Wonen is woensdag tot en met zaterdag open en één keer per maand op koopzondag (laatste zondag van de maand). Harriët en Willemijn willen je van harte uitnodigen om hun nieuwe winkel te komen bewonderen! Volg ZIJ Wonen ook op sociale media voor wooninspiratie en ga naar
www.zij-wonen.nl om op de hoogte te blijven van hun assortiment.

ZIJ Wonen

Hoofdstraat Oost 14
8391 AV Noordwolde
06-82558735
www.zij-wonen.nl

Zij-Wonen
Zij-Wonen
Zij-Wonen
ZIJ Wonen
Afbeelding
Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 17 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03