Andrea Nolles in haar winkel LooX55.
Andrea Nolles in haar winkel LooX55. Foto: Margriet Fotografie

Tijdloze kleding en persoonlijk advies voor elke vrouw bij LooX55 in Noordwolde

Zakelijk

NOORDWOLDE – Een casual, comfortabel en tikkeltje stoer assortiment – maar – altijd met een vrouwelijke touch. Dat is de stijl van LooX55, de nieuwe kledingboetiek aan de Hoofdstraat Oost 14B in Noordwolde. “Kleding is voor elke vrouw, ongeacht hun maat” zegt Andrea Nolles. Andrea is de eigenaresse van deze nieuwe aanwist in Noordwolde en streeft naar een moderne, comfortabele collectie en LooX waar elke vrouw zich goed bij voelt. We spreken met haar over de winkel, mode en ondernemen. 

LooX55 opende haar deuren op 13 april dit jaar en is één van de nieuwste aanwinsten aan de Hoofdstraat Oost in Noordwolde. Een aantal ondernemers bliezen dit jaar nieuw leven in het centrum van Noordwolde en sindsdien bruist Noordwolde weer. Voor Andrea Nolles is haar eigen winkel een droom die uitkomt: “Ik was altijd al met mode bezig en stiekem hoopte ik ooit een eigen bedrijf op te richten. Vorig jaar bereikte ik de leeftijd waarop mijn moeder is overleden. Dat was voor mij een omslagpunt. Het motiveerde mij om mijn dromen na te jagen en toen heb ik alles in gang gezet.” Andrea legt contact met haar favoriete kleding- en accessoire merken en gaat in gesprek met de verhuurders van het pand. Van hen krijgt de onderneemster positieve reacties: “Het was duidelijk; dit had zo moeten zijn.”

LooX55, wat schuilt er achter deze naam?

Begin dit jaar begon de verbouwing van het pand en werden de eerste collecties ingekocht. De winkelruimte heeft ze samen met haar man, aannemer van beroep, helemaal naar haar eigen wensen ingericht. Het enige wat nog ontbrak was een goede naam. “Ik was op zoek naar een naam die bij mij past én een persoonlijke connectie heeft met mij,” licht Andrea toe. “Voor mij was het belangrijk dat het een verbinding heeft met mijn familie. Het verlies van mijn ouders op jonge leeftijd, was hier een belangrijke motivatie voor. Het getal ‘55’ is het huisnummer waar ik ben geboren, waar ik met mijn ouders ben opgegroeid en waar mijn zus nu altijd nog woont. De ‘X’ staat voor TeXel, waar ik en mijn gezin hele fijne herinneringen hebben en waar we nog steeds graag komen; een beetje ons ‘2e thuis’. Zo is de naam LooX55 ontstaan, een naam die onlosmakelijk aan mij is verbonden.”

Kwaliteit

Andrea is de samenwerking aangegaan met merken die ze zelf fijn vindt en graag draagt. “Ik vind dat kleding in de eerste plaats kwalitatief goed moet zijn. Kleding met een goede kwaliteit zit lekkerder; het kriebelt minder en je zweet er minder in. Het blijft langer mooi en hoeft minder snel te worden vervangen. De kleuren vervagen minder snel in de was en het zal minder snel kapot gaan tijdens het dragen.” Hoogwaardige producten hebben volgens Andrea alleen maar positieve kanten.

Kleding moet in de eerste plaats kwalitatief goed zijn

De collectie van LooX55 is casual, comfortabel, een tikkeltje stoer maar altijd met een vrouwelijke touch. In de boetiek vind je gerenommeerde kledingmerken als Alix The Label, 10DAYS, Goosecraft, DenHam, American Vintage, Penn & Ink, Minus, Circle of Trust, MET jeans en Aim. Het kleding assortiment wordt aangevuld met unieke sieraden van Kaschka en mooie shawls, tassen en sieraden van Pimps & Pearls. Om je LooX helemaal af te kunnen stylen is ook een kleine greep uit de collectie schoenen van Goosecraft te vinden bij LooX55. 

Het gevoel van thuiskomen

Wanneer je LooX55 binnenstapt, valt de rust gelijk op. Het natuurlijke licht dat door de ramen valt, de subtiele maar rijke geur, de ruimtelijke opstelling en harmonieus ingehangen kleding. De passende achtergrondmuziek maakt de beleving af. Andrea heeft aan alles gedacht, waardoor de boetiek als een warm bad voelt: “ik vind ook dat de klant altijd eerst even de tijd mag krijgen om rond te kijken. Ik ben niet een verkoopster die gelijk in je nek gaat hijgen en je persé iets moet verkopen. Liever geef ik je even de tijd en sta ik voor je klaar om je te helpen als je daar behoefte aan hebt.” Eerlijk advies is dan ook een van de speerpunten waar Andrea als modeonderneemster voor staat. “Als een klant ergens over twijfelt, raad ik liever aan om er even een nachtje over te slapen, en als ik denk dat een bepaald kledingstuk of een bepaalde kleur iemand niet zo goed staat, dan zeg ik dat ook eerlijk. Ik merk dat mensen daar behoefte aan hebben.”

Verstand van mode heeft Andrea als geen ander, maar andere ondernemerstaken kunnen nog wel eens een uitdaging zijn. Inkopen doen, bijvoorbeeld: “in het begin wist ik bijvoorbeeld niet welke maten ik moest inkopen. Nu heb ik daar meer gevoel bij, dat is echt een stukje ervaring.” Andrea werkt om die reden ook vaak met Nederlandse merken: “Zij maken mode die speciaal is toegespitst op de Nederlandse vrouw. Hun kleding past veel beter bij wat vrouwen hier willen én kunnen dragen. Zowel in stijl als qua verhoudingen van het lichaam.”

Een klein maar krachtig team

Het team van LooX55 bestaat slechts uit Andrea zelf en haar collega Rina. Voor de terugkerende klant is er dus altijd een bekend gezicht aanwezig. Andrea: “Rina helpt mij sinds september en het is echt een aanwinst om haar erbij te hebben. Het is fijn dat ze meekijkt en dat ik met haar kan sparren over inkoop of service.” Dankzij dit kleine team kan Andrea een persoonlijke band opbouwen met haar klanten: “Ik weet nu al van een aantal klanten wat ze leuk vinden, daardoor kan ik ze nog beter adviseren. Ook helpt mij dat met het maken van de juiste selecties tijdens de inkoop.” Shoppen kan bij LooX55 niet alleen tijdens de openingstijden. LooX4you is een private shopping moment waar jij (of samen met vriendinnen, collega’s of familie) het rijk even alleen hebt. 

Kennis maken met LooX55? Andrea en Rina heten u van harte welkom! De boetiek is geopend van woensdag tot en met zaterdag, kijk voor de openingstijden op LooX55.nl. De laatste trends en updates volg je via Instagram (@loox55.noordwolde) en Facebook (LooX55 Noordwolde) 

LooX55

Hoofdstraat Oost 14B
8391 AV Noordwolde
0561 745 077
www.loox55.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 1 uur geleden
Afbeelding
Woning vol rook door schoorsteenbrand Noordwolde Politie 4 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport 23 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen onderuit in eigen huis tegen Vitesse Sport 30 jan, 11:30
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:43
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00
Afbeelding
Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf Politiek 27 jan, 15:00
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47