Afbeelding
Foto: eigen beeld

Over Geitefok, werken in de zorg en jezelf blijven

Algemeen

OLDEBERKOOP - Fedde de Jong is 23 jaar oud, woont in Olderberkoop en werkt als groepsleider bij Trajectum (Hoeve Boschoord), een Forensisch Psychiatrische Kliniek. Hij woont op zichzelf en heeft een broer, een zusje en een broertje. Hij voetbalt bij VV Zandhuizen, waarbij ook de derde helft eigenlijk een hobby is. Verder zit hij bij oudejaarsvereniging de Geitefok. Ze gaan nu de drukke periode weer in. Richting de jaarwisseling is het altijd extra druk voor de leden van de oudejaarsvereniging. Vorig jaar hebben ze het beeld van Andre Hazes ‘geleend’ van Amsterdam. Eén van de beste stunts uit de historie van de Geitefok! Het wordt lastig om dit weer te overtreffen maar ze gaan er alles aan doen! Verder organiseert de oudejaarsvereniging nog een seniorenbingo en hun ‘’pre party’’ de kleintje Geitefok in de kroeg van Oldeberkoop. Je kan Fedde volgen op Instagram: @fedde_dejong. 

Wat ben je aan het doen? Op dit moment werk ik voor Trajectum. Trajectum heeft verschillende locaties. Ik werk in Boschoord. Onze cliënten zijn mensen met een licht verstandelijke beperking met daarbij ernstige gedragsproblematiek. Veel mensen schrikken wanneer ik zeg dat ik hier werk en hebben er hun eigen idee bij. De cliënten waarmee ik werk hebben in de meeste gevallen een forensische achtergrond. Hier kijkt de buitenwereld veelal naar, maar wanneer iemand de hele geschiedenis van een persoon kent ben ik er van overtuigd dat mensen een andere mening zullen vormen.
Wat wilde je worden als kind? Loonwerker, ik ben opgegroeid op de boerderij. Het boerenleven in en om de stallen trok mij niet zo aan. Ik zat liever op de trekker. Ik ben blij dat ik later andere keuzes heb mogen maken. Vooral omdat je nu wel ziet hoe lastig het de boeren wordt gemaakt.
ME-time: Lekker op de bank een filmpje kijken of een rondje wandelen.
Blij met: Mijn familie en vrienden
Minder blij met: Negatieve mensen
Milliondollar-tip: Jezelf blijven! Dan ben je naar mijn idee rijk genoeg.
Favoriete plek in Friesland: Oldeberkoop! Ik ben trots op ons dorp. Ook ben ik regelmatig te vinden op het mooie Ameland.
Dit vind ik stom: Liegen, ik kan slecht tegen mensen die liegen.
Lievelingsmuziek: Ik ben een muziek liefhebber. Zelf heb ik redelijk wat installaties om een gezellig muziekje te draaien. Nederlandstalig is echt mijn ding en hier kan ik de hele dag wel naar luisteren.
Ik surf dagelijks naar: Facebook
Laatste avondmaal: Lasagne
Wat staat er nog op je bucketlist: Ik zou graag nog eens een reis maken naar de Nederlandse Antillen.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Hartje zomer, lekker met de boot op het water met vrienden/familie met een hapje en een drankje.
Nutteloos talentje van mij: Wanneer het gezellig is en al wat later op de avond is wil ik wel eens denken dat ik heel goed kan zingen.
Van wie heb je het meest geleerd? Van fouten die ik heb gemaakt.
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Hopelijk een leuk gezin en nog steeds succesvol werkzaam in de zorg.
Levensmotto: Leef met een lach, geniet en pluk de dag!

Ben jij een vriend van RondOm de Stellingwerven, ben je met een mooi project bezig dat wel wat aandacht verdient of denk je dat mensen wat van jou kunnen leren? Dan plaatsen we jou ook graag in het vriendenboekje van RondOm de Stellingwerven. Stuur een mailtje naar melissa@rondomvandaag.nl.

!
Afbeelding
Column Melissa: Zo slecht is de mensheid nog niet... Column 5 dec, 12:00
Afbeelding
5 december is er weer een NL-Alert testbericht Algemeen 4 dec, 12:00
Afbeelding
Ale en Bonne uit Friesland provinciewinnaars Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing Sport 3 dec, 18:00
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen Sport 3 dec, 08:00
Afbeelding
Stemmen voor NPO Radio 2 Top 2000 is begonnen Evenement 2 dec, 12:00
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen Sport 2 dec, 08:00
Afbeelding
ChristenUnie wil provinciale samenwerking met Havennetwerk Fryslân Politiek 1 dec, 08:00
Afbeelding
Uw naaste overlijdt; wat moet u regelen bij de Belastingdienst? Samenleving 30 nov, 18:00