Mika wint de Stresskippen scoren beter competitie
Mika wint de Stresskippen scoren beter competitie Foto: Arriva Nederland

Mika van het Stellingwerfcollege wint de ‘Stresskippen scoren beter’ competitie

Educatie

LEEUWARDEN - Leerlingen van 11 verschillende scholen in Fryslân zijn de afgelopen weken met elkaar de strijd aangegaan tijdens de Tok about stress scholentour die Arriva samen met Jamzone en Blauwe Zone organiseerde. De jongeren probeerden de VR game Stressjam uit en maakten zo kennis met hun eigen stresssysteem. Hiermee leerden ze hoe ze kunnen focussen en ontspannen. Vandaag vond de finale van deze competitie plaats op de NHL Stenden in Leeuwarden. Mika van het Stellingwerfcollege in Oosterwolde was de snelste van alle finalisten. Dit betekent dat hij door zijn of haar stresssysteem goed te gebruiken als geen ander weet te schakelen tussen focus en ontspanning. “Ik had bij de eerste keer niet verwacht dat ik hier zo goed mee om kon gaan. De tweede keer ging nog beter!”, laat Mika weten.  

 De campagne is volgens de organisatoren een groot succes. “We zien dat de jongeren na het spelen van de game bewuster geworden zijn op het gebied van stress en de werking van hun eigen stresssysteem. Het is opvallend hoe snel de jongeren de kennis opnemen en het direct toepassen, het leervermogen is heel groot, zeker op deze spelenderwijze manier. We zien terug dat de jongeren altijd sneller het spel doorlopen dan volwassenen en docenten, doordat ze zo snel leren.”, vertelt Lieke van Opdorp van Jamzone. Jacob Dijkstra, concessiemanager van Arriva geeft aan erg blij te zijn met hoe de campagne is opgepakt door de jongeren. “Iedere dag brengen wij een groot deel van deze jongeren naar school en weer naar huis. Als openbaar vervoerder zijn we een maatschappelijk betrokken organisatie en wilden wij graag wat voor hen doen. Het doel was het bespreekbaar maken van stress onder jongeren en hoe je er het beste mee om kan gaan. Die missie is voor ons zeker geslaagd.”

 Tok about stress scholentour

Arriva is samen met Jamzone en Blauwe Zone de afgelopen drie weken in totaal langs 11 verschillende scholen gegaan. Mika heeft de finale gewonnen en wint hiermee een trip met 5 vrienden naar Walibi. Ook de jongeren die niet fysiek met het spel mee konden spelen maakten kans op deze prijs. Zo maakten meer dan 3.000 jongeren de online quiz op tokaboutstress.nl, waarmee ze ook kans konden maken op kaarten voor Walibi. Met feit of fabel-stellingen zoals Je maakt je toets beter door stress en Stress is besmettelijk werd aan de hand van voorbeelden meer uitleg gegeven over stress en de kracht ervan.

Foto: Mika wint de Stresskippen scoren beter competitie

Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt gisteren
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00