Afbeelding
Foto: Stellingwerf College

Evenement Techniek Tastbaar op het Stellingwerf College een succes!

Samenleving

OOSTERWOLDE - Vrijdag 8 april vond het event Techniek Tastbaar op het Stellingwerf College in Oosterwolde plaats, een evenement dat het Stellingwerf College samen met het regionale technische bedrijfsleven vanuit Sterk Techniek Onderwijs georganiseerd heeft. Een groot aantal bedrijven, alle in de technieksector, richtten een stand in waar de bezoekers een kijkje konden nemen. Daarnaast konden bezoekers in de leeftijd van 10 tot 16 jaar bij elk bedrijf een activiteit doen: van een stukje schilderen bij de vakschilder, een rondje rijden in een elektrisch stadsautootje tot water verplaatsen via een buizensysteem. 

Veel aanwezige leerlingen reageerden enthousiast, maar ook de bedrijven vonden het een waardevolle dag. Er ontstonden alweer tal van ideeën voor het volgende techniekevenement om jongeren te enthousiasmeren voor het kiezen van een opleiding (en baan) in de technieksector. 

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst? Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen ze te vaak de kans gemotiveerd te raken om een opleiding in de techniek te gaan volgen. Om deze reden is Techniek Tastbaar in het leven geroepen. Het Stellingwerf College had de eer om het landelijke Techniek Tastbaar evenement voor de 25e keer te organiseren. Ook Omrop Fryslân was erbij aanwezig; diezelfde avond was er in het programma Fryslân Hjoed een item over deze dag.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 5 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03