Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Zanger Raynaud Ritsma test de Mustang Mach E: “Wat een nekkendraaier!”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Vangrail-zanger, presentator, fotograaf en programmamaker Raynaud Ritsma heeft eigenlijk niks met auto’s, maar geniet er stiekem toch van om de Mustang Mach E een weekend lang tot zijn beschikking te hebben. “Ik heb nog nooit zoveel bekijks gehad onderweg.”

Op zijn typische enthousiaste manier begint Raynaud te vertellen. “Dit was toch wel even andere koek. Deze Mustang is 100% elektrisch en het is is toch prachtig dat je dan geen uitstoot hebt. Bovendien trekt die enorm snel op: in een kleine vier seconden zat ik al op 120 km per uur. Ik kreeg er natte sokken van”, zegt hij lachend. “Ik ben geen snelle rijder, maar dit was toch wel erg lekker.”

Ruime kofferbak

De kersverse papa van Kars kijkt tegenwoordig met heel andere ogen naar auto’s dan tijdens de voorgaande testdag. “Een van de eerste dingen die ik vroeg was hoe de family fix werkte: want de Maxi-Cosi moest natuurlijk wel veilig staan. En net zo belangrijk: past de kinderwagen wel in de kofferbak? Ik kan je vertellen dat het hier allemaal makkelijk past. Maar toen wij onlangs voor een gezinsauto gingen kijken, vielen er veel af omdat er simpelweg te weinig ruimte was.” Dat probleem had hij met de Mustang niet.

“Al die kindjes kwamen en zeiden: meneer wat heeft u een mooie auto!”

Toen Raynaud gevraagd werd of  hij mee wilde doen aan de autotestdag vroeg hij specifiek om een dikke bak. “Nou dat heb ik geweten. Ik heb samen met een vriend en onze gitarist er mee gereden, maar de grootste test was ons eerste bezoekje met die kleine aan het consultatiebureau. Dat zit tegenover een school dus we trokken heel wat bekijks. Dit is echt een nekkendraaier hoor! Al die kindjes kwamen kijken en zeiden: meneer wat heeft u een mooie auto. Prachtig. Maar het mooie is dat het niet alleen een vette bak is. Hij ligt goed op de weg, heeft een makkelijke draaicirkel, heeft allemaal fijne slimmigheidjes, is stil en heeft bovendien een goed geluidssysteem. En het belangrijkste voor mij: je voelt je veilig in deze auto.”

Het elektrisch rijden is hem ook goed bevallen. Mede door de uitstraling. “Deze auto is gewoon vet en dat kan ik van de meeste elektrische auto’s niet zeggen. Dus als ik het budget zou hebben, zou ik deze zeker aanschaffen.”

Eindcijfer: 9,5

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 11 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Open Tuin- en imkerijdag bij De Kleine Salamander Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00
Afbeelding
Meer ruimte op markt recreatiewoningen Recreatie & Ontspanning 29 jun, 12:00
Afbeelding
Het is vandaag ModderDag! Algemeen 29 jun, 10:00
Afbeelding
Uitstoot broeikasgassen daalt in Friesland harder dan in Nederland Algemeen 29 jun, 06:00