Afbeelding
Foto: Pexels - Mikhail Nilov

De belangrijkste verzekeringen voor je bedrijf

Algemeen

FRIESLAND - Bij ondernemen is het de kunst om slim risico’s te nemen. Bepaalde risico’s kunnen een mooie beloning met zich meebrengen, terwijl anderen je veel kunnen kosten. Sommige risico’s wil je daarom afdekken met verzekeringen. 

Als je niet zo thuis bent in de verzekeringen, dan is dit artikel voor jou. In deze blog vertellen we je namelijk meer over drie populaire verzekeringen onder ondernemers. Lees snel verder, want deze informatie kan heel goed van pas komen!

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

We trappen dit artikel af met de verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is je bedrijf beschermd voor aansprakelijkheid voor schade aan anderen of aan de spullen van anderen die tijdens het werk is ontstaan. Je bent niet volgens de wet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Toch kan een klant of een huurbaas soms eisen dat je bedrijf over deze verzekering beschikt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Qua naam lijkt deze verzekering sterk op de polis die we hierboven besproken hebben. Toch verschillen de twee verzekeringen van elkaar. Waar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor elk bedrijf van pas kan komen, is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bedoeld voor ondernemers die een beroep uitoefenen waarbij door een beroepsfout schade kan ontstaan. We doelen dan met name op ondernemers die adviezen geven.

Stel, je bent een online marketeer en je beheert de advertentiecampagnes van een klant. Als je even niet goed hebt opgelet en per ongeluk een veel te hoog budget hebt ingesteld, dan zadel je de klant op met veel extra kosten. De klant kan deze extra kosten op jou verhalen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorgt de verzekeringsmaatschappij ervoor dat de klant netjes gecompenseerd wordt, zonder dat jij voor de kosten hoeft op te draaien.

Inventarisverzekering

De derde verzekeringspolis die we bespreken in dit artikel is de inventarisverzekering. Als je een freelance marketeer bent, dan is deze verzekering niet relevant voor je. Maar heb je een bedrijf dat sterk afhankelijk is van de inventaris, of dat een erg waardevolle inventaris bezit, dan kan de inventarisverzekering zeker het overwegen waard zijn. Met deze polis is je bedrijf namelijk beschermd tegen schade aan de bedrijfsmiddelen. Denk daarbij aan schade door zaken als brand, storm, water of inbraak.

Hoe sluit je een zakelijke verzekering af?

Het afsluiten van een zakelijke verzekering kent wat meer haken en ogen dan het afsluiten van een particuliere verzekering. Omdat geen enkel bedrijf hetzelfde is en er veel verschillende polissen beschikbaar zijn, kan het als ondernemer lastig zijn om zelf te bepalen welke polis het beste bij je bedrijf past. Dat is waar een expert als ABN AMRO Verzekeringen om de hoek komt kijken. Zij kunnen binnen korte tijd een goed begrip van je bedrijf krijgen, verzekeringspolissen vergelijken en de geschiktste polis identificeren. Ben je dus niet zo thuis in de wereld van verzekeringen, of heb je geen tijd om je erin te verdiepen, dan doe je er vaak goed aan om een expert in de arm te nemen.

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 10 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00