Afbeelding

Bevlogen, Integer, Ondernemend en Samenwerkend: Pas jij bij LIMOR?

Algemeen

LEEUWARDEN - Per jaar raken duizenden mensen verstrikt in een verscheidenheid aan problemen. Ze worstelen met verslaving, psychiatrische ziektes en schulden, zijn daarbij ook nog vaak dak- of thuisloos en hebben te maken met politie en Justitie. Te vaak vallen deze personen tussen wal en schip. Ze kunnen of willen niet geholpen en er is niemand die meer naar ze omkijkt.

Behalve de bevlogen mensen van LIMOR. Deze organisatie is er voor hen die, om wat voor reden dan ook, zelf niet uit de problemen kunnen komen. Jij kan daar ook bij helpen! LIMOR is op zoek naar nieuwe medewerkers die net als zij passie hebben voor mensen die nergens anders meer hulp kunnen krijgen. Tijdens de Ontdek de Zorg Week (16 t/m 21 maart 2020) organiseert LIMOR in verschillende regio’s speeddates. Grijp deze kans om je voor te stellen aan het team van LIMOR en wie weet...

Pas jij bij LIMOR?
LIMOR is altijd op zoek naar medewerkers die op een integere, respectvolle manier met cliënten omgaan. Professionele mannen en vrouwen die niet bang zijn om creatieve, onorthodoxe oplossingen te vinden die het einddoel van de cliënt dichterbij brengen. LIMOR is van mening dat deskundigheid, competenties en motivatie van hun medewerkers bepalend zijn voor de kwaliteit van de zorg en dienstverlening. Je diploma is één, je actieve betrokkenheid is iets anders! Beide zijn in de ogen van LIMOR onontbeerlijk om cliënten en hun sociale netwerk de steun te bieden die ze nodig hebben. Ben je Bevlogen, Integer, Ondernemend en Samenwerkend ingesteld? Dan ben je BIOS en zou je wel eens heel goed bij deze organisatie kunnen passen.

BIOS
BIOS, deze kernwaarden zijn heel belangrijk in de organisatie van LIMOR. Ze herinneren iedereen eraan waar LIMOR voor wil staan. BIOS staat voor Bevlogen, Integer, Ondernemend en Samenwerkend. LIMOR creëert werkomstandigheden waarin deze voor hun belangrijke kwaliteiten goed gedijen. Hun gedreven houding blijkt besmettelijk richting veel van hun samenwerkende partners en vaak ook richting hun cliënten. Samen boeken ze de resultaten waarmee de afgelopen jaren al vele mensen geholpen zijn. 

LIMOR
LIMOR is er voor mensen die om welke reden dan ook diep in de problemen zijn geraakt en nergens anders terechtkunnen. Denk aan dak- en thuislozen, verslaafden, (ex)-gedetineerden, mensen met psychische problemen of schulden. Vaak worstelen ze niet maar met één maar met meerdere problemen tegelijkertijd. Problemen staan nooit alleen en daarom stemt LIMOR hun aanpak altijd af op iemands situatie en omgeving. Die kunnen immers per persoon ontzettend verschillen. 

Laatste strohalm
Complexe problemen, een niet-helpend netwerk, vaak nauwelijks zelfreflectie, onvoldoende sociale vaardigheden en echt geen hulp voorhanden… LIMOR is voor hun cliënten de spreekwoordelijke laatste strohalm. Sterker: dankzij de aanpak van LIMOR kunnen deze mensen de draad van het reguliere leven weer oppakken.

Cliëntvraag is leidend
LIMOR is er voor de zware, complexe cases, verre van de ‘standaard’. Een ‘standaardaanpak’ heeft dan ook geen enkele kans van slagen. Daarom zijn en blijven bij LIMOR de vraag, behoefte en situatie van de cliënt altijd leidend gedurende het hele traject. Natuurlijk houden de medewerkers van LIMOR zich, na aanmelding en het intakegesprek, aan een vaste structuur. Deze is kort samen te vatten in drie woorden: opvangen, aanpakken en loslaten.

Opvangen, aanpakken en loslaten
Het eerste wat LIMOR regelt voor hun cliënten is stabiliteit en rust. Hiervoor is het belangrijk dat de noodsituatie, waarin veel cliënten zitten, opgelost wordt. Voor sommigen betekent dat een huis, voor anderen iets anders, maar belangrijk is dat ze niet meer hoeven te overleven. Vanuit een stabiele situatie wordt met de cliënt een maatwerk-aanpak afgesproken die vervolgens leidt naar een stabiel leven zonder LIMOR. Hun interventie is zo kort mogelijk en zo lang als nodig. De medewerkers van LIMOR moeten creatief en soms onorthodox te werk gaan, zodat ze én de cliëntvraag, én de trajectduur in beeld houden. Het kan dan zijn dat ze soms de regie even naar zich toe moeten trekken en tijdelijk bepaalde zaken moeten overnemen.

Vertrouwen
LIMOR wil écht het beste voor de cliënt. Daarom zijn ze best bereid een aardig stuk mee te gaan in diens wereldbeeld. Zo kijken ze er doorheen als iemand een afspraak soms niet nakomt. Waar de cliënt een stapje achteruit doet, doen de medewerkers van LIMOR twee vooruit om hem of haar tegemoet te treden. Dat kan, als er in de basis sprake is van wederzijds vertrouwen. Vandaar dat elke cliënt mag rekenen op vaste begeleiders. Want ook al hebben vertrouwen, commitment en motivatie ooit flinke deuken opgelopen, met de juiste houding en ondersteuning kan vertrouwen ook weer worden hersteld.

Samen werkt
Een mens is een sociaal, relationeel, wezen. Voor blijvend herstel is voor de cliënten van LIMOR een sociaal (vang)netwerk onontbeerlijk. Net zoals huisvesting, stabiel inkomen en maatschappelijke participatie. Dat zijn meteen de vier pijlers waarop hun succesvolle methode is gebaseerd. Door samenwerking met anderen kun je de belangrijkste problemen van cliënten oplossen. Daarom staat LIMOR open voor allerhande vormen van samenwerking die helpend zijn voor hun cliënten. Ze zoeken zelf actief de samenwerking op met andere professionele organisaties en ervaringsdeskundigen.

Ben je enthousiast geworden over het werk van LIMOR? Vele anderen gingen je voor! Rechts van deze pagina vind je de verhalen van Henk van der Lingen, trajectregisseur bij een beschermd wonen locatie, en Harmen Westra. Hij is trajectondersteuner binnen een Housing First team. Zij vertellen enthousiast over hun werk en hun werkgever LIMOR. 

Tot 10 maart kun jij je nog opgeven voor de speeddating. Mail naar sollicitaties@limor.nl o.v.v. “speeddate Leeuwarden”. Vergeet niet je CV bij te sluiten en een korte motivatie te schrijven. Meer informatie kun je lezen op de website: www.limor.nl/nieuws

Tijdens de Ontdek de Zorg Week (16 t/m 21 maart 2020) organiseert LIMOR in verschillende regio’s speeddates. Grijp deze kans, kom kennismaken en wie weet....maak jij straks onderdeel uit van deze unieke, bevlogen organisatie!

Waar en wanneer?
Op dinsdag 17 maart in Leeuwarden van 15.00 – 19.30 uur.
Locatie: Oostergoweg 1e/1g.

Aanmelden 
Stuur vòòr 10 maart een mail naar sollicitaties@limor.nl o.v.v. “speeddate Leeuwarden”. Vergeet niet je CV bij te sluiten en een korte motivatie te schrijven. Meer informatie kun je lezen op onze website: www.limor.nl/nieuws

Afbeelding
Afbeelding
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 5 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 8 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00