Van links naar rechts: Klaas de Vries, Marten Hylkema en Niels Engelmoer.
Van links naar rechts: Klaas de Vries, Marten Hylkema en Niels Engelmoer. Foto: Eigen foto

Bolsward in Zet prijs voor Marten Hylkema en Klaas de Vries

Zakelijk

BOLSWARD - De ondernemersvereniging van Bolsward heeft de Bolsward In Zet-prijs, die sinds 2014 eens in de twee jaar wordt uitgereikt, gegeven aan ondernemers Marten Hylkema en Klaas de Vries.

Vereniging Ondernemend Bolsward heeft destijds deze prijs in het leven geroepen voor die ondernemer in de binnenstad die zich heeft ingezet voor het wel en wee van Bolsward. Deze prijs werd in 2014 voor het eerst uitgereikt aan Simon Hottentot en de laatste keer ging de prijs naar de Bolswarder Activiteiten Commissie.

Beide ondernemers verrast met deze prijs

Marten Hylkema en Klaas de Vries werden, hoewel geen binnenstad ondernemers, donderdag bij Freez-IT op de Marne verrast met deze prijs. Dit jaar vond de uitreiking plaats in klein gezelschap, vanwege de corona maatregelen, terwijl de prijs normaliter tijdens de druk bezochte en gezellig nieuwjaarsbijeenkomst plaats vindt.

De jury, bestaande uit Freerk Wagt, Koos Elzinga en Gjalt Visser, oordeelde dat de Bolswarder binnenstad al jaren gedragen wordt door de binnenstadsondernemers. De jury: “En nog steeds! Toch zijn er in de afgelopen paar jaar een paar ‘buitenstadse’-ondernemers die, alhoewel ze wel in de binnenstad wonen, zorgdragen voor een mooi verlichte en versierde binnenstad. Naast ideeën erover genereren en het bespreken met belanghebbenden voeren ze het ook uit en het liefst doen ze dat als duo.’’

Beiden dragen zorg voor mooi verlichte en versierde binnenstad van Bolsward

De jury vervolgt: “Beiden dragen zorg voor een mooi verlichte en versierde binnenstad. Hulde voor Klaas de Vries en Marten Hylkema voor al hun inzet de afgelopen jaren voor de Bolswarder binnenstad en ook voor alles wat ze nog meer voor de VOB betekenen door onder andere zitting te nemen in de herinrichtingscommissie binnenstad en het VOB-bestuur.’’

Marten Hylkema en Klaas de Vries ontvingen uit handen van VOB voorzitter Niels Engelmoer de Bolsward In Zet prijs, bestaande uit een kunstwerk gemaakt door kunstenaar Frits Stoop uit Spanga en een bijbehorende oorkonde.

!
Afbeelding
Percentage schoolverlaters in Súdwest-Fryslân onder landelijk gemiddelde Politiek 22 uur geleden
Afbeelding
Arbitraire off-day ontsiert topper Pegasus vs VC Sneek Sport 29 nov, 09:32
Afbeelding
Friso Sneek in sneltreinvaart klaar met FAST (3-0) Sport 28 nov, 08:54
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 28 nov, 08:44
Afbeelding
24 woningen op braakliggend terrein De Finke Koudum Politiek 24 nov, 10:07
Afbeelding
It Soal Workum wordt vijfde opvanglocatie in Súdwest-Fryslân Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Gouden dwarsligger voor Astrid Schots Winnen 22 nov, 15:00
Afbeelding
Heren VC Sneek naderen koploper Pegasus na zege op Donitas Sport 21 nov, 10:21