Ronny Toxopeus in zijn zaak Witgoed Elektra Sneek
Ronny Toxopeus in zijn zaak Witgoed Elektra Sneek

Ondernemer Ronny Toxopeus volgt het woord van God

Zakelijk

Autotechnicus Ronny Toxopeus uit Sneek had nooit verwacht als ondernemer bij Witgoed Elektra Sneek te belanden. Na 14 jaar trouwe dienst in het autovak, onder andere in het autobedrijf van zijn vader, komt er een radicale omslag in het leven van Toxopeus. Op 31 juli 2014 komt de ondernemer tot bekering en tot geloof dat Jezus de weg, de waarheid en het leven is. Het geloof is zijn drijfveer in het leven geworden. Nu, zes jaar later, heeft de Sneeker met Witgoed Elektra Sneek zijn eigen goedlopende zaak. Toxopeus leeft en onderneemt bovendien volgens het woord van God en laat dat in alle facetten van het bedrijfsleven doorwerken.

Het pad van God

Vanaf het moment dat Toxopeus God gevonden heeft, neemt zijn leven een grote wending. Waar de Sneeker op dat moment nog parttime werkt en weinig inkomen heeft, helpt God hem naar eigen zeggen op het juiste pad. “Ik ontmoette een broeder uit onze gemeente. Achteraf weet ik zeker dat God ons met een doel heeft samen gebracht. We waren het antwoord op elkaars gebed. Die broeder vertelde mij dat hij zijn werk bij de technische dienst niet meer kon combineren met zijn andere zaak. Hij had er simpelweg te weinig tijd voor. We raakten verder in gesprek en toen ik mijn verhaal met hem deelde, vroeg hij of ik de zaak over wilde nemen. Dat was het moment dat ik in het witgoed terecht gekomen ben. Echt een zegen!”

Groei

Volgens Toxopeus gaat het ondernemen sindsdien allemaal vanzelf. “Het is alsof je een jas aantrekt en hij direct goed zit.” Vol overgave en toewijding stort Toxopeus zich op zijn nieuwe leven als ondernemer, met een gloednieuw pand aan de Touwslagersstraat tot gevolg. Een spannende tijd breekt aan, want Toxopeus krijgt in eerste instantie geen vergunning. Toch blijft de Sneeker positief en geloof houden in een goede afloop. “Want God zou me echt niet op dit pad sturen, als het niet goed zou komen. Mijn vrouw had wel eens twijfels of het goed zou komen, maar uiteindelijk bleven we staande door geloof.” Ondertussen maakt het bedrijf in het nieuwe onderkomen een goede groei door. In de nieuwe loods is genoeg ruimte om een ruime voorraad aan apparaten op te stellen. Een grote centrale werkplaats, waar alle machines grondig van top tot teen kunnen worden geïnspecteerd. De ondernemer is erg in zijn nopjes met de ruimte: “We hebben nu een goede werkplaats, kunnen veel effectiever werken en hebben bovendien een goede testruimte.”

Geloof als drijfveer

De groei van het bedrijf is echter niet het belangrijkste voor Toxopeus, maar juist het verkondigen van het evangelie. Dit laat hij in alle geledingen van het bedrijf doordringen. “Ik kan mijn geloof leven en laten zien aan de mensen door echt servicegericht te zijn en mensen te helpen. Het draait mij bijvoorbeeld niet alleen om de winst. Als een product bijvoorbeeld terugkomt en de garantie is net verstreken, dan repareer ik het alsnog onder garantie. Dat is voor mij niet meer dan normaal. Zoals je zelf behandeld wilt worden, doe dat een ander eerst!”

Volledige toewijding

Het gaat dus goed met Witgoed Elektra Sneek en dan zou je wellicht ook grootse ambities verwachten. Toxopeus blijft echter nuchter en leeft in het moment. “Op dit moment gaat het inderdaad geweldig, maar ik heb niet zoiets van ‘daar wil ik over een paar jaar staan’. Tuurlijk worden we groter, maar alles is in Gods handen. Het belangrijkste is gewoon dat wanneer je iets doet, je het dan ook met volledige toewijding doet en dat de Here Jezus zichtbaar wordt in je leven voor anderen.”

Dankbaar

Een kleine blik op de reviews van het bedrijf verraden dat mensen zeer gelukkig zijn met de service van Toxopeus. Een greep uit de reacties: ‘Zeer betrouwbaar’. ‘Toxopeus verstaat zijn vak’. ‘Witgoed voor een lage prijs’. ‘Alles wordt tiptop in orde afgeleverd’. En “hele goede ervaring met reparaties van je apparatuur’. Toxopeus voelt de waardering in zijn werk en dankt God voor het pad dat hij bewandelt.

Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: In Leeuwarden en Achtkarspelen wonen meeste rokers van Friesland Zorg & Welzijn 22 uur geleden
Afbeelding
'Post uit Berlijn', de oorlog door de ogen van een gedeporteerde student Historie 29 sep., 15:00
Afbeelding
Nieuwe #kalfbijkoe boer in Friesland Agrarisch nieuws 29 sep., 12:00
Afbeelding
Dit zijn de populairste spelers van de Eredivisie 2023-2024 Sport 29 sep., 08:00
Afbeelding
Nog kaarten beschikbaar voor Super Cupduel Friso Sneek vs Sliedrecht Sport Sport 28 sep., 16:23
Afbeelding
Woningbouw op plek Zuiderkerk Sneek, mogelijkheden worden onderzocht Wonen 28 sep., 12:00
Afbeelding
Kaartverkoop Europa Cup duels Friso Sneek gestart! Sport 28 sep., 09:23
Afbeelding
Dit zijn de meest verkeerd begrepen songteksten Samenleving 28 sep., 08:00