Afbeelding
Foto: Eigen foto

Far Ut wint overtuigend laatste thuisduel tegen Punt Ut (3-1)

Sport

IJLST - Far Ut heeft haar laatste thuisoptreden van deze competitie extra glans kunnen geven. De formatie van captain Ylsa van der Meeren won met veel overtuiging de derby tegen Punt Ut dat met een schamel puntje de IJlster arena verliet in tegenstelling tot de thuisploeg die een onvervalste vierpunter noteerde daarbij gesteund door een grote suppersschare. Rond de vijftig toeschouwers bevolkten het toneel en daarbij vergeten we de mensen thuis voor de livestream nog. Het aantal overstijgt zelfs menige eredivisieploeg.

Meeste credits

Far Ut en Punt Ut stonden dicht bij elkaar op de ranglijst namelijk nummer vier en vijf. Je kon dus echt spreken van een subtopper in de eerste klasse en gezien het spel van met name Far Ut verdienden zij de meeste credits. Dat vond ook coach Klaas de Groot die vers van vakantie terugkeerde en rechtstreeks vanuit Duitsland naar De Utherne reed om zijn meiden naar een victorie te coachen. 

Tevreden man

De Sneker coach was een tevreden man na afloop. “Ik vind dat we een van onze beste wedstrijden gespeeld hebben vandaag. Met name serverend was het goed en het was fijn om te zien hoe we na drie sets verder afstand namen van Punt Ut.”

Prima aanval

Ook aanvoerder Ylsa van der Meeren had een steady Far Ut gezien. ” Vandaag stonden we verdedigend goed en konden we serverend ook de nodige punten maken. Punt Ut kwam aanvallend niet zo sterk door vandaag terwijl ze anders meer power hebben. Onze aanval liep echter prima”. Dat laatste was zeker een feit want met name op mid met Myrthe de Boer was het vaak een bullseye.

Degelijke poetser

De Groot had zijn voltallige selectie op papier tot zijn beschikking en kon naar hartenlust wisselen. Het spelen met een libero heeft zijn vruchten afgeworpen. Dat is een feit. Dagmar Palijama stond ook vandaag weer vaak op de goede plaats en heeft haar stekje als degelijke poetser helemaal gevonden aangevuld met Mirthe Sybrandy, Amber de Boer, Karlijn van der Meeren, Albertine Sybrandy, Hiltsje Grondsma en de eerder genoemden Ylsa van der Meeren en Myrthe de Boer. Alleen hybride Ytsje van den Hoek ontbrak.

Gepaste trots

Met 25-23, 25-18, 22-25 en 25-12 kregen de gasten voor de tweede maal klop van de formatie ut Hommers/Jutrijp. In Blauwhuis zegevierden de blauwhemden met 2-3 namelijk. Nu stonden de gezichten op vrolijk na de viersets zege waarbij aangetekend dient te worden dat de bezoekers niet geheel compleet waren. “Maar dat telt niet”, ”aldus De Groot resoluut die met gepaste trots de verrichtingen van zijn team in deze laatste wedstrijd van het seizoen op waarde schatte.

Grote glimlach

Far Ut heeft nog een partij te gaan maar kan door winst of verlies niet meer van het mooie vierde plekje afkomen. Waarmee het seizoen met een grote glimlach volgende week kan worden afgesloten.

Bron: Far Ut

Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 26 apr, 16:00