Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Fris spelend Apollo 8 bezorgt Friso Sneek eerste thuisnederlaag (0-3)

Sport

In de Sneker Sporthal liepen de dames van Friso Sneek tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aan. De formatie van trainer/coach Erik Reitsma moest in drie sets buigen voor de gasten uit Borne die verdiend deze topper in winst omzetten. De withemden speelden van banque en fris van de lever en combineerden er lustig op los naar de fel gekoesterde drie punten.

Teleurstelling 

Na afloop bleven de dames van Friso Sneek nog lang op het speelveld zitten. Teleurstelling alom en begrijpelijk. In een zeer attractief duel - met name de eerste twee sets waren reclame voor het volleybal - visten de roodhemden net achter het net om vervolgens in de derde set helemaal weg geserveerd te worden door Yorieke Bodde die vanaf 12-10 tot 12-21 maar liefst elf punten bij elkaar timmerde.

Trommelaars

De wedstrijden tussen Friso Sneek en Apollo 8 staan altijd in het teken van een felle en mooie strijd. De teams ontlopen elkaar niets en het is vooraf moeilijk te voorspellen wie uiteindelijk als winnaar van het veld zal stappen. Het weer in grote getale opgekomen publiek- echt uniek in Nederland dat de hal meer dan goed bezet is elke keer- werd in ieder geval vermaakt alleen dat de bezoekers uit Borne er met de winst aan de haal gingen, was uiteraard zuur voor de Sneker aanhang. De thuisclubtrommelaars hadden ogenschijnlijk een vooruitziende blik, want na twee sets bleef het tot in de nok van de hal angstvallig stil. 

Foto - Lieuwe Bosch

Schitterende rally’s 

Erik Reitsma startte met Nynke Oud, Nynke Hofstede, Rixt van der Wal, Anniek Siebring, Rosa Entius, libero Geldou de Boer en Pleun van der Pijl voor een publiek dat op het puntje van de stoel zat. Om elk punt werd geknokt en volgden er schitterende rally’s. Vooral in de slotfase van de eerste set was het bij beide teams alle hens aan dek met op setpoint een jammerlijk einde door een misverstand van Pleun van der Pijl en Rixt van der Wal.

Adembenemend spannend

In de tweede set leken de gasten de winst te ruiken en kwamen met 18-22 voor. De ploeg van Thijs en Bart Oosting liet de ene na de andere combinatie zien en met name op mid hadden de Friese dames weinig vat op Marije ten Brinke. Op 24-24 was het weer adembenemend spannend. Apollo 8 had steeds de lead maar op 27-26 kreeg Friso Sneek het eerste setpoint dat niet verzilverd werd. Apollo 8 drukte door en pakte de winst met 28-30. 

Elf services

Friso Sneek liet zich echter niet van de wijs brengen door de lange tweede set en had via 12-10 steeds een voorsprong. Yorieke Bodde was het blijkbaar “zat” en zette fiks aan. Met maar liefst elf services scoorde ze direct en indirect veel punten waardoor het ineens 12-21 stond. Opmerkelijk en ook te prijzen natuurlijk. Friso Sneek gaf nog eenmaal gas tot 20-23, maar dat was net niet genoeg om Apollo 8 te verontrusten. (20-25)

Te weinig agressie

Assistent trainer Bert Brands: ”De passing stond onder druk, we konden het zelf niet afmaken op de juiste momenten. We toonden te weinig agressie n het veld”. Libero Geldou de Boer: “Balen natuurlijk. Eerste twee sets wisten we niet overtuigend genoeg te spelen en waren we zo nu en dan slordig in het spel waardoor we het niet over de streep trokken. Serverend legden we niet genoeg druk en kwamen we zelf onder druk te staan. Op naar woensdag!” 

Ranglijst

Dan is het inhaalduel tegen Sudosa/Desto. Prettige bijkomstigheid is dat Djopzz Zwolle met 3-2 bij Draisma Dynamo verloor en kunnen de Friezinnen bij winst op de Assenaren zich weer aan de kop van de ranglijst nestelen. Het blijft dus loeispannend in de eredivisie dames. MVP’s werden Marije ten Brinke van Apollo 8 en Geldou de Boer van de thuisclub die van wedstrijdsponsor Enify in de persoon van Gerard Zijlstra een leuke attentie ontvingen..

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Ruim 160 muziek makende kinderen tijdens Instrumenten Doe-dag Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Apollo 8 overrompelt Friso Sneek in heksenketel Sneker Sporthal(1-3) Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Henk uit Sneek deelt zijn ervaringen met duurzaam wonen tijdens een thematour Algemeen 15 uur geleden
Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek dinsdag 12 maart Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Persbericht leren computeren Samenleving 29 feb, 08:57