Afbeelding
Foto: Unsplash/ Mat Napo

GGD Fryslân naar eilanden voor boosterprik

Gezondheid

FRIESLAND - Het vaccineren met de boosterprik tegen het coronavirus van ouderen en zorgmedewerkers op de Waddeneilanden begint 29 november op Ameland. Deze extra prik is bedoeld om de in de tijd licht afnemende werking van het vaccin een oppepper ter geven. 

Na Ameland zijn op 1 en 2 december de inwoners van Terschelling aan de beurt. Daar gaat het net als op Ameland om de doelgroep 75 jaar en ouder. Op 15 december is er een extra vaccinatieronde op Vlieland. Vanwege het beperktere aantal inwoners zijn daar alle zestigplussers aan de beurt voor een extra prik. De datum voor de boostervaccinatie op Schiermonnikoog is nog niet bekend. De werkwijze is verder op alle eilanden gelijk.

Bewoners krijgen uitnodiging

Voor het vaccineren op de Friese eilanden is gekozen om het reizen van de bewoners te beperken. Op deze manier hoeven zij niet voor een extra prik naar de wal. De bewoners krijgen een uitnodiging uit naam van het RIVM en de eilandgemeente toegestuurd en kunnen daarna bellen voor een afspraak. Ze ontvangen een mRNA-vaccin.

In de maand november en begin december zijn extra ‘veegrondes’ op de Friese Waddeneilanden. Wie nog geen vaccinatie heeft gehad is welkom voor een eerste en tweede vaccinatie. Ook eilandbewoners die een uitnodiging hebben gekregen van een medisch specialist voor een derde prik – als onderdeel van de basisvaccinatie – zijn welkom.

Voor alle bezoekers geldt: neem een mondkapje en geldig ID-bewijs mee.

!
Afbeelding
Bolsward-Oost wordt duurzaam en klimaatbestendig Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
“De dames van Friso Sneek” op bijzondere locatie onthuld Sport 29 sep, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 11 oktober de film Drive my Car Cultuur 29 sep, 16:00
Afbeelding
Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening Algemeen 29 sep, 11:08
Afbeelding
Friso Sneek speelt om Noord-Oost Nederland Cup Algemeen 28 sep, 12:53
Afbeelding
Koos Nederhoed VAR WK dames volleybal Sport 28 sep, 10:00
Afbeelding
Johannes Postschool in actieve modus tijdens sportochtend Educatie 27 sep, 16:00
Afbeelding
Eredivisie damesvolleybal begint drie weken later Sport 27 sep, 13:30