Afbeelding
Foto: Unsplash/ Mat Napo

GGD Fryslân naar eilanden voor boosterprik

Gezondheid

FRIESLAND - Het vaccineren met de boosterprik tegen het coronavirus van ouderen en zorgmedewerkers op de Waddeneilanden begint 29 november op Ameland. Deze extra prik is bedoeld om de in de tijd licht afnemende werking van het vaccin een oppepper ter geven. 

Na Ameland zijn op 1 en 2 december de inwoners van Terschelling aan de beurt. Daar gaat het net als op Ameland om de doelgroep 75 jaar en ouder. Op 15 december is er een extra vaccinatieronde op Vlieland. Vanwege het beperktere aantal inwoners zijn daar alle zestigplussers aan de beurt voor een extra prik. De datum voor de boostervaccinatie op Schiermonnikoog is nog niet bekend. De werkwijze is verder op alle eilanden gelijk.

Bewoners krijgen uitnodiging

Voor het vaccineren op de Friese eilanden is gekozen om het reizen van de bewoners te beperken. Op deze manier hoeven zij niet voor een extra prik naar de wal. De bewoners krijgen een uitnodiging uit naam van het RIVM en de eilandgemeente toegestuurd en kunnen daarna bellen voor een afspraak. Ze ontvangen een mRNA-vaccin.

In de maand november en begin december zijn extra ‘veegrondes’ op de Friese Waddeneilanden. Wie nog geen vaccinatie heeft gehad is welkom voor een eerste en tweede vaccinatie. Ook eilandbewoners die een uitnodiging hebben gekregen van een medisch specialist voor een derde prik – als onderdeel van de basisvaccinatie – zijn welkom.

Voor alle bezoekers geldt: neem een mondkapje en geldig ID-bewijs mee.

Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 18 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00