Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Eredivisie damesvolleybal begint drie weken later

Sport

SNEEK - De eredivisie dames begint drie weken later dan gepland. Zou het startschot eerst op 1 oktober worden gegeven, nu begint de competitie pas in het weekend van 22 oktober. Voor VC Sneek betekent dat dat de eerste thuiswedstrijd op 15 oktober tegen Draisma Dynamo op een later tijdstip wordt gespeeld.  

Het latere tijdstip van aanvang heeft te maken met het WK Volleybal vrouwen dat dit jaar voor het grootste gedeelte in Nederland wordt afgewerkt. De wereldvolleybalbond FIVB heeft bepaald dat pas gestart mag worden na afloop van het nationaal team seizoen. De finale van het WK Volleybal Vrouwen wordt op 15 oktober gespeeld.

In de afgelopen jaren kreeg Nederland van de FIVB steevast dispensatie om eerder te starten met de Nederlandse Eredivisie. Dit seizoen trekt de wereldvolleybalbond het internationale speelveld gelijk, zonder uitzonderingen. De eredivisie mannen gaat wel van start op 1 oktober.

Uitwedstrijd

Voor de dames van Harry van den Brink betekent dit dat men pas op 23 oktober in actie komt. Dan spelen de Snekers een uitwedstrijd tegen Apollo 8. Een week later kan het thuispubliek zijn hart ophalen als de Waterstadbewoners in de Sneker Sporthal aantreden tegen Regio Zwolle.

Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00