Elfjarige oude dame door Dierenambulance thuis gebacht | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Oost- en Weststellingwerf!
dinsdag 19 januari, 2021 12:36
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
De elfjarige Senda.
De elfjarige Senda. (Foto: Dierenambulance Zuidoost Friesland)

Elfjarige oude dame door Dierenambulance thuis gebacht

  Zorg & Welzijn

De Dierenambulance van Zuidoost Friesland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een elf jaar oude dame opgepikt die alleen over de Weibuorren in Ureterp liep. Deze dame van elf genaamd Senda is voor een hond op hoge leeftijd, ziet niet zo goed meer en raakt soms zo in de war dat ze weg gaat lopen.


De Dierenambulance meldt: “Ze liep alleen over de Weibuorren in Ureterp. Gelukkig kon de melder haar pakken en bleef gezellig met zijn eigen hond op ons wachten. Ze was gechipt en geregistreerd, alleen sliep de eigenaar waarschijnlijk vast en werd de telefoon niet opgenomen, daarom hebben we haar meegenomen.”

Baasje had ook al in hele dorp gezocht
“Zaterdagmorgen vroeg kregen we contact en heeft haar baasje na al een hele zoektocht in het dorp haar weer opgehaald. Ze was al jaren nooit alleen van het erf geweest maar sinds een paar weken is het mis. De baas maakt nu de omheining van de tuin zo dat ze het er niet meer af kan. Ze ziet erg slecht en is soms wat in de war wat vaker voor komt op deze hoge leeftijd.”

“We hopen dat ze nog van een fijne oude dag mag genieten. Van de baas kregen we naast de ritprijs nog een mooie gift voor onze goede werkzaamheden, zelfs ‘s nachts. Super bedankt hiervoor.”

Meer berichten