Thuiskomen in Lenna! | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Oost- en Weststellingwerf!
zondag 24 januari, 2021 20:42
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto:

Thuiskomen in Lenna!

  Zorg & Welzijn

Het nieuwe Lenna aan de Steenwijkerweg in Wolvega bruist! Nieuwe bewoners zijn verwelkomt in het gerenoveerde woonzorgcomplex en door het nieuwe restaurant, Bruisss, is er veel gezelligheid in Lenna. Het is fijn wonen met elkaar!


Wonen in Lenna betekent genieten van een uniek woonconcept. Restaurant Bruisss is het kloppende hart van de locatie en zorgt voor verbinding. Dit centrum is een voor bewoners altijd toegankelijke gemeenschapsruimte en in het restaurant worden heerlijke, ambachtelijk bereide maaltijden geserveerd en worden er diverse activiteiten georganiseerd voor zowel bewoners als voor verenigingen uit de buurt. Bruisss is niet alleen bedoeld voor bewoners van Lenna maar het restaurant is ook vrij toegankelijk voor mensen uit de omgeving. Met de gezelligheid, de activiteiten en het samen eten en drinken vergroot Bruisss de mogelijkheden om anderen te ontmoeten. Op dit moment doen we dit uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. 

Gezellig met elkaar wonen in vernieuwde woonzorgcentrum

In het complex is van alles te beleven en diverse faciliteiten zijn binnen handbereik. Zo kunt u gebruik maken van een kapper, pedicure, wordt er fanatiek gebiljart, kunt u een boodschap doen in het winkeltje en kunt u aanschuiven tijdens één van de koffieochtenden. De in totaal 90 gerenoveerde appartementen zijn van alle gemakken voorzien en voldoen aan de eigentijdse eisen op het gebied van een zorgwoning. Dit betekent bijvoorbeeld geen drempels, ruime kamers geschikt voor een rolstoel en een zorgvriendelijke doucheruimte. Het nieuwe woonconcept van Lenna wordt mogelijk gemaakt door de onderstaande partijen. 

Zorghuizen Noord Nederland 

Onder de vleugels van Zorghuizen Noord Nederland zijn er 16 zorgappartementen met twee gezamenlijke huiskamers voor mensen met dementie gerealiseerd. Zij huren hun eigen appartement en er is 24u per dag een zorghuisteam voor de bewoners beschikbaar voor het begeleiden in het wonen, zorg en welzijn. Zo biedt ZNN desgewenst ook voor de bewoners van de appartementen buiten het zorghuis, alarmering en opvolging aan en is het mogelijk thuiszorg via hen in te schakelen. Vertrouwde medewerkers vanuit het Zorghuis team voor zorg aan huis.

Uniek Talent

In totaal zijn 20 appartementen in gebruik door Uniek Talent. Deze organisatie biedt 24-uurs zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking en/of ASS. Deze doelgroep woont onder begeleiding van Uniek Talent in Lenna. Daarnaast werken bewoners o.a. mee in het restaurant Bruisss en in het winkeltje. 

Restaurant Bruisss

Het totaal gerenoveerde restaurant opende in november 2019 officieel haar deuren. In wooncomplex Lenna woont u zelfstandig, maar met alle voorzieningen voorhanden, mocht u zorg of service nodig hebben.U krijgt als bewoner standaard het dienstverleningspakket, geleverd door Restaurant Bruisss. Dat betekent elke dag genieten van een warme maaltijd in het restaurant, waar u ook mede- en buurtbewoners treft die komen eten.

ZORGassist

Heeft u hulp in het huishouden nodig? Of zoekt u een oplossing voor uw was? Dan kan ZORGassist u daar bij helpen! Deze organisatie kan bewoners ondersteunen in de huishouding, vanuit een WLZ- of WMO-indicatie. Daarnaast biedt ZORGassist ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een
wasserette in Lenna.

3 vragen aan mevrouw Bakker, bewoonster van Lenna

1. Waarom heeft u voor Lenna gekozen?
De plek Lenna trok mij omdat het een mooie plek is om te wonen met een mooi appartement en een prachtig uitzicht. Daarnaast spreekt de bediening door mensen met een beperking van Uniek Talent mij enorm aan.

2. Wat maakt wonen in Lenna voor u aangenaam? 
Het is hier gezellig, aardige mensen en leuke contacten met iedereen.

3. Hoe ziet een woondag van u in Lenna eruit?
De dingen die ik zelf nog kan doen, doe ik zelf. Ik houd van lezen en tv kijken en wandel graag, als het kan, buiten in de mooie omgeving van Lenna. Daarnaast maak ik graag een praatje met de medebewoners.

Wonen in Lenna?

In verband met de huidige coronamaatregelen zijn wij genoodzaakt om u op een creatieve manier kennis te laten maken met de locatie. Neem voor meer informatie contact op met RMW Makelaars. Zij informeren u graag over de woonmogelijkheden binnen Lenna. 

Contact
RMW Makelaars
0561 615588
Hoofdstraat Oost 1
wolvega@rmwmakelaars.nl
8471 JH Wolvega

Bekijk voor meer informatie over wonen in Lenna de website www.woneninlenna.nl
 

Contact

RMW Makelaars

0561 615588

Hoofdstraat Oost 1

wolvega@rmwmakelaars.nl

8471 JH Wolvega 

Bekijk voor meer informatie over 

wonen in Lenna de website 

www.woneninlenna.nl
 

Meer berichten