woensdag 23 september, 2020 02:43
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: Wielersportvereniging Ooststellingwerf

Wielrenners Ooststellingwerf ruimen zwerfafval op

  Verenigingen

Leden van de Wielersportvereniging Ooststellingwerf (WSVO) gaan zondag 13 september zwerfafval in de natuur opruimen vanaf 11.00 uur. Grootste ergernis van recreanten in de natuur is zwerfafval. Afval in het bos is niet fraai én gevaarlijk voor de natuur. Om daar iets aan te doen, organiseren mountainbikers op verschillende plekken in het land een opruimactie in de natuur. Zij ruimen het afval op dat langs de wandel- en ruiterpaden ligt.

De landelijke actie wordt door de NTFU afgetrapt in de regio Nijmegen. "Zeker met de berichten van de afgelopen tijd in diverse media over het gedrag van de hedendaagse bosgebruiker vind het WSVO bestuur het belangrijk dat we zichtbaar laten zien dat onze MTB-ers met respect het bos gebruiken voor hun sport. Aanstaande zondag na de jeugd mtb-training willen we met zoveel mogelijk WSVO leden in het gebied rondom onze routes zwerfafval opruimen."

De planning is om dit in ongeveer anderhalf uur te doen, zodat we rond het middaguur klaar zijn. Ook de ouders van onze jeugdleden zijn van harte welkom om hier aan mee te doen. Om een inschatting te hebben wie meehelpt wordt eenieder verzocht zich aan te melden. Dit kan via wsvooststellingwerf.nl/zwerfafval.

Meer informatie over de landelijke actie kun je ook vinden op de NTFU website fietssport.nl

Meer berichten