zondag 29 november, 2020 02:02
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: website SC Heerenveen

Berenactie sc Heerenveen levert 230.000 euro op voor Stichting KiKa

  Sport

De 15.000 knuffelberen die de stoelen in het stadion van sc Heerenveen vulden tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen zaterdagavond (4-0 winst voor Heerenveen overigens) zijn binnen 24 uur allemaal verkocht. Met een opbrengst van meer dan 230.000 euro voor Stichting KiKa (kinderkanker) is het doorslaand succes. KiKa, geneesmiddelenbedrijf MSD en sc Heerenveen danken iedereen.


Was je net te laat met bestellen maar heb je toch nog interesse in zo’n leuke en gezellige KiKa-beer met een shirt van SC Heerenveen? Ga dan naar www.kikaberenactie.nl voor de actuele bestelinformatie.

Tijdens de eredivisiewedstrijd tegen FC Emmen mochten er geen supporters aanwezig zijn vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, maar 15.000 knuffelberen met voetbalshirt vulden de tribunes van het Abe Lenstra stadion. Met deze symbolische actie vroegen Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), sc Heerenveen en geneesmiddelenbedrijf MSD aandacht voor kinderen in Nederland die kanker hebben.

KiKa mist dit jaar inkomsten
Ook bij KiKa kunnen traditionele sportevenementen voor het goede doel niet plaatsvinden. Daardoor mist de stichting een groot deel van de inkomsten die nodig zijn om onderzoek naar kanker te financieren. Geneesmiddelenbedrijf MSD loopt voorop in de strijd tegen kanker en is al vijftien jaar partner van KiKa, dat op zijn beurt een warme plek heeft bij eredivisionist sc Heerenveen.

Samen zochten club, stichting en geneesmiddelenbedrijf een alternatieve manier waarop zij – en heel Nederland – KiKa kunnen steunen tijdens de coronatijd. Samen kwamen ze op het idee om de KiKa-beer een hoofdrol te geven, immers het symbool van steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden.

Duizenden KiKa-beren
Frits Hirschstein, oprichter en directeur van KiKa: “Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest. Omdat zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie. Tegelijkertijd hebben we kennisgemaakt met lege voetbalstadions. Daarom moedigen we de voetballers aan met duizenden KiKa-beren in Heerenveen-shirt. En drukken we onze steun aan alle kinderen met kanker uit en laten we weten dat we ze niet vergeten.”

Meer berichten