Iedereen met een rollator mag meedoen aan de Rollator-wandelingen in Weststellingwerf.
Iedereen met een rollator mag meedoen aan de Rollator-wandelingen in Weststellingwerf. Foto: Beweegteam Weststellingwerf

Rollator Wandeldag in Weststellingwerf

Gezondheid

WOLVEGA - Het Beweegteam in de gemeente Weststellingwerf houdt dinsdag 18 mei een gezellige Rollator Wandeldag. Gezelligheid en lekker bewegen, vanuit verschillende zorginstellingen in de gemeente.

Het is de bedoeling dat deze wandelingen wekelijks gaan plaatsvinden. Met z’n tweeën of in een klein groepje, dat maakt niet uit, als het maar coronaproof gaat. 

Het beweegteam zal daarbij aanwezig zijn. Er wordt gestart vanaf de voordeur van diverse zorginstellingen en met name de inwoners van omliggende (aanleun-)woningen worden van harte uitgenodigd. In samenwerking met deze zorginstellingen zijn de nuvolgende startplaatsen en tijden ontstaan.

Tijdstippen van de rollator wandelingen:

Om 09.15 uur wordt er gestart bij Krommestede in Noordwolde, vanaf 11.00 uur bij Sickengaoord, om 13.00 uur Lycklamastins aan de Deken Mulderstraat.

Om 14.30 uur begint de rollatorwandeling bij Berkestede aan de Hortensiastraat en last but not least zijn de mensen bij Wilgestede aan de Steenwijkerweg aan de beurt om vanaf 16.00 uur hun gezellige wandeling te starten.

Het beweegteam meldt: “Uiteraard houden we ons tijdens het wandelen aan de coronamaatregelen waaronder de anderhalve meter.”

Als kans bedacht om tijdens coronapandemie toch te kunnen bewegen

Het Beweegteam is gekomen bij deze activiteit vanwege coronamaatregelen. Zij zijn van mening dat iedereen met het mooie voorjaarsweer, lekker buiten kan bewegen, ook wanneer je afhankelijk bent van een rollator. Velen hebben misschien ook behoefte aan contact met iemand in de buurt. Een praatje van mens op mens. Dit project biedt een kans om elkaar in de buitenlucht, op anderhalve meter te ontmoeten.

Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 3 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 6 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur gisteren
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00