vrijdag 27 november, 2020 22:10
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Gedeputeerde Sietske Poepje van de provincie Fryslân overhandigt de dr Obe Postmapriis aan Jan Popkema.
Gedeputeerde Sietske Poepje van de provincie Fryslân overhandigt de dr Obe Postmapriis aan Jan Popkema. (Foto: Provincie Fryslân)

Vertaler Jan Popkema neemt dr. Obe Postmapriis in ontvangst

  Cultuur

Gedeputeerde Sietske Poepjes overhandigde vandaag de dr. Obe Postmapriis aan Jan Popkema. De uitreiking was dit jaar door de coronamaatregelen anders dan normaal. Jan Popkema ontving de prijs thuis in Burgum voor de Friese vertaling van het boek “Das Parfum”. De prijs bestaat uit een bedrag van 2000 euro en een oorkonde.


Het programma rondom de uitreiking van de dr. Obe Postmapriis kon dit jaar helaas niet doorgaan. Explore the North, Tresoar en provincie Fryslân willen daarom graag op een later moment aandacht besteden aan de winnaar, zijn werk en het onderwerp literair vertalen. Zo kan er recht gedaan worden aan de winnende vertaling. Dit programma rondom vertalen staat gepland voor 2021. De exacte uitvoering is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

De prijs is bedoeld voor vertalingen van en naar het Fries
De dr. Obe Postmapriis 2020 is bestemd voor vertalingen van en naar het Fries uit de periode 2016 – 2019. De provinciale literaire prijs wordt uitgereikt namens de provincie Fryslân en de organisatie van de prijs is in handen van Tresoar. De prijs is vernoemd naar dichter Obe Postma (1868 – 1963), die zelf Friese vertalingen heeft gemaakt uit onder andere het Duits en Amerikaans.

Meer berichten