zondag 5 april, 2020 06:34
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
De Geitenmeijerij
De Geitenmeijerij

De Boerderij winkel en Rustpunt de Geitenmeijerij

  Bedrijf in beeld

Al een paar jaar staat er een kraam aan de weg waar allerlei producten van De Geitenmeijerij worden verkocht, van groente uit de tuin tot haardhout. Dat loopt zo goed dat het tijd is geworden voor een echte winkel, daar is immers nog veel meer mogelijk. Inmiddels staat er een mooie blokhut. De winkel heeft een uitgebreid assortiment. Er is vlees te koop van de dieren die op de Geitenmeijerij hebben rondgelopen, zowel rundvlees en varkensvlees. Maar ook groente en fruit blijft belangrijk, zelfgemaakte appelmoes en jam, honing en eieren. En wie een nestkastje of een windlicht wil kopen, kan ook terecht in de winkel.

Werken en dagbesteding
De winkel is een mooie gelegenheid voor mensen die moeilijk weer aan het werk komen om weer te wennen aan het ritme dat hoort bij werken, aan de omgang met klanten, aan ergens verantwoordelijk voor zijn, en zo meer. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Daarnaast is het leuk als de producten die je met zoveel zorg hebt gemaakt, of die mede door jouw zorg groot zijn geworden, ook weer verkocht kunnen worden. De kroon op je werk.

Praktijk diploma MBO 1 en 2
De Geitenmeijerij biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om weer werkervaring op te doen. In samenwerking met Praktijkschool Fryslân en het Steunpunt Zorg en Onderwijs kunnen zij op de Geitenmeijerij hun opdrachten uit te voeren. Jongeren kunnen hier in de praktijk leren en met de professionele begeleiding een branche gecertificeerd praktijkdiploma halen.

De Geitenmeijerij l Noordeinde 27 l 8428 HL l Fochteloo
www.degeitenmeijerij.nl

Meer berichten