Afbeelding

Veteranendag 2021: Dit jaar geen nationale of lokale invulling

Samenleving

STELLINGWERVEN - 26 juni is het Nederlandse Veteranendag, een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Deze dag wordt georganiseerd door Het Comité Veteranendag en wordt zowel nationaal als lokaal gevierd.

De nationale viering van de Nederlandse Veteranendag is dit jaar, net als vorig jaar, in een andere vorm vanwege het coronavirus. De viering, waarbij maar een beperkt aantal gasten op uitnodiging aanwezig zijn, kan je wel op tv volgen in twee uitzendingen. De eerste is om 13.00 uur vanuit de Koninklijke Schouwburg door de NOS, de tweede om 17.00 uur vanaf het Malieveld door Omroep Max.

Ook op lokaal niveau wordt er dit jaar niets georganiseerd omtrent Nederlandse Veteranendag. Normaliter wordt door Veteranen Weststellingwerf elk jaar een busreis georganiseerd naar Den Haag voor veteranen uit de regio, maar dit gaat dit jaar ook niet door. Wel kun je als veteraan terecht bij een aantal instanties om andere veteranen te ontmoeten. Bijvoorbeeld in het Veteranencafé in Drachten, die waarschijnlijk binnenkort van start gaat.

Wil je op een andere manier een goed doel steunen die zich inzet voor het welzijn van Nederlandse veteranen? Hulp voor Helden is bijvoorbeeld een mooie organisatie die zich sterk maakt voor (toekomstige) militairen, veteranen en het thuisfront. Stichting Onbekende Helden helpt veteranen tijdens de zoektocht naar betaald werk- en stageplaatsen. Je kan ook geld doneren aan Stichting Veteranendag Friesland, die elk jaar in Leeuwarden een veteranendag organiseert.

Witte anjer

De witte anjer is het symbool geworden voor Nederlandse veteranen. Om te laten zien dat je hen steunt, kun je een pinanjer bestellen op de website van de Nederlandse Veteranendag. Deze witte anjer dient gedragen te worden op de linker borst.

Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 4 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
De belangrijkste verzekeringen voor je bedrijf Algemeen 8 uur geleden
Het team van Bats Uitzendbureau.
Bats Uitzendburo: Lokaal, betrokken en persoonlijk Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Vier Moederdag met Monicasa, de nieuwe bloemist in Noordwolde Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:38
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 10 mei de film Zomervacht Cultuur 4 mei, 15:00