zaterdag 19 september, 2020 20:10
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

De eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk Noordwolde en Noordwolde-Zuid

6 februari 2020, Noordwolde – KPN NetwerkNL start volgende week in Noordwolde en Noordwolde-Zuid met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op 6 februari heeft Jeroen van der Jagt het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden na 9 weken afgerond.

Eerste schop in de grond door wethouder.
Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Gemeente blij met aanleg glasvezel.
"We zijn blij dat na Wolvega nu ook de bebouwde kom van Noordwolde en Noordwolde-Zuid glasvezel krijgt", zegt wethouder Jack Jongebloed. "Snel internet is bijna een nutsvoorziening aan het worden. Niet alleen ondernemers, maar ook inwoners hebben steeds vaker snel internet nodig, bijvoorbeeld voor zorg of school. En dit geldt uiteraard ook voor onze agrariërs en de maatschappelijke organisaties in onze gemeente. Snel internet is steeds meer een must. Wij zijn erg blij dat KPN na Wolvega, als één van de eerste kernen in Friesland, nu ook glasvezel gaat aanleggen in Noordwolde en Noordwolde Zuid om snel internet mogelijk te maken."

Meer berichten